Elsa

Jag ska svara på alla kommentarer osv snart men jag ska börja med att lägga in någon bild på Elsa när vi äntligen fått in några bilder från mobilen på datorn.

Elsa 6 dagar

Elsa

Blev bara sovande kort men vi får lägga upp fler sedan :-)

En spontan och lite rörig förlossningsberättelse från hjärtat :-)

Förlossningsberättelse: När Elsa tittade ut

 

Den 16 januari kikade Elsa ut, hon var beräknad den 10 januari.

4355 gram tung, 52 cm lång :-)

 

Efter några dagars väntan och en alltmer pessimistisk Frida kom hon lilltösen :-)

 

Jag hade gått med lite molvärk i magen både en och två och tre dagar innan hon kom ut men det var endast på kvällarna och de försvann över nätterna, ingen ond sådan utan bara att man hela tiden trodde att inatt sätter det kanske igång, lika besviken blev man när man vaknade och hade sovit så gott. Kvällen den 15 januari började likadant och jag mest suckade och hoppades samtidigt, vid 3 på natten vaknade jag och då var där ingen molande värk i magen, grrrr.

 

Vid 7 på morgonen den 16 januari vaknade jag och tyckte mig känna lite igen men nja det är nog inget, vid halv nio kände jag av lite i ryggen, lite ömt, ringde mamma och sa att kanske, väldigt eventuellt är något på G, fast troligen inte… jag tog mig en dusch och klev ur duschen vid 9, då började jag förstå att det nog ändå var en början på något roligt för jag fick lite mer känningar och trots en alvedon som jag tog mest för att testa om värken försvann, inte för att det gjorde så ont egentligen… så var värken kvar i ryggen och det började kännas mer och mer, mamma åkte hit för att hämta Joel för så pass klar var jag på att det skulle nog bli bäbis iaf ikväll eller imorgon bitti.

 

Mamma tyckte jag skulle ringa förlossningen och rådgöra med dem, jag vägrade, tar det senare, än är det ingen brådska. Men något i mitt innersta lyssnade på mamma och jag ringde förlossningen och sa att vi nog skulle komma in under kvällen/natten, barnmorskan på förlossningen tyckte vi skulle komma in på engång för det kan ju gå betydligt fortare med andra barnet.

 

Vi kommer in då när barnvakten kommer så får vi kika då så vi vet hur långt gången jag är i värkarbetet sa jag till henne och mamma var ju på väg hit så det skadade ju inte, jag fick lite värkar då och då men inget var extremont och jag jämförde ju upplevelsen med hur länge jag hade värkar med Joel.

 

Mamma ringde dock min morbror när hon hörde att de ville ha in oss med det samma… för han skulle komma fram hit fortare, han sopade av bilen åt oss och fixade :-)

 

Micke gav katterna extra mycket mat och vatten medan jag klädde mig för avfärd, Joel sprang och hällde ut smutstvätten, lekte kojja ”Jojja” med tvättkorgen över huvudet och rännde runt i köket, välte ut både kattmat och vatten som for över golvet så Micke hade fullt upp att städa efter den lilla förödelsen :-D

 

När vi väl kom iväg så insåg Micke att mina värkar var rätt täta, varken han eller jag hade reflekterat över det och hade trott vi skulle få åka hem.

 

Jag fick en värk i hissen på väg upp till förlossningen så när hissen var framme så fick icke dra upp mig från hissgolvet så vi kom ur hissen ;-), sedan ringde vi på klockan…

 

Barnmorskan mötte upp oss, här ska vi visst föda barn sa hon, jag hoppas det sa jag. Hon tyckte vi skulle strunta i att ta någon kurva över värkarna utan först kika hur öppen jag var. Lycklig vart jag som avskydde alla minuter jag blev tvingad att ligga på rygg med Joel när de skulle mäta den då och se hur tätt värkarna kom osv.

 

Hon kände hur öppen jag var, 9 cm av 10 (!?!) här blir de snart barn sa de, Micke undrade ungefär hur snart för vi tänkte nog båda att snart är väll kanske4-6 timmar om det går fort… ni har nog bebisen ute om ungefär en timme sa de, oj då, trodde nästan de drev med oss.

 

Jag hade en bra förlossning med Joel men den tog ju väldigt mycket längre tid.

 

Jag hade några jobbiga värkar då jag nog helst skulle velat gå hem men de var så få så det gick bra! Slutkrystskedet varade i 3 minuter, snacka om snabbt. Jag sprack ingenting alls och allt var bara kanonbra, De fick ta hål på hinnorna precis som med Joel… jag har tydligen inga veka hinnor för hon hade ett himla sjå att få hål på dem *skratt*

 

Jag blev inskriven 11.30 den 16 januari och Elsa tittade fram 12.38, halvt chockartat men en underbar förlossning och jag fick föda utan någon bedövning vilket jag hoppats på att få testa, med Joel hade jag lustgas. De sprayade bara någon svidande spray precis när hon skulle ut utvändigt för att distrahera den spännande känslan.

 

Mina graviditeter är ingen hitt men vi kan säga att förlossningarna varit fina iaf :-)

 

Tänk att få ha en sådan underbar tur att vi har varandra jag och Micke och 2 underbara barn.

 

Tack livet :-)

 

Nu ska vi njuta av vår familj och vårat fina liv J

 

Lägger ut förlossningsförloppet enligt journalanteckningar senare.

 

Ska ta mig i kragen och få in bilder på datorn ikväll med så jag kan lägga ut bilder på Elsa :-)


Nu har Elsa kommit ut :-)

Nu har Elsa äntligen kikat ut :-)
4355 gram och 52 cm lång kikade hon ut den 16 januari :-)

Ska försöka lägga ut bilder och förlossningsberättelse inom kort.

Hon är en riktig söt knubbis ;-)

nu ska jag försöka sova en sväng :-)

Ingen bebbe men pojkarna är hemma :-)

Ingen bebbe vill visa sig ännu men mina underbara grabbar både stor och liten är iaf hemma. Joel kom ju hem igår :-) Idag ska här mysas med grabbarna kan jag lova och vila emellanåt för det måste jag vilket fall, tur Joel sover middag iaf så man kan snusa en längre stund då :-)

Jag älskar mina underbara pojkar!!!! Stor som liten, ni är världsbäst!

***KÄRLEK***Mina skogstroll *älskar*

Ännu en lugn natt ;-)

Ännu en lugn natt utan några tecken på någon förlossningsstart, vi får snällt vänta till bebben får lust att titta fram. Den växer nog och frodas där inne i trängseln :-) Joel har det kanonkul hos mormor han men kommer troligen hem under dagen/kvällen om ingen bebbe bestämmer sig för att stöka igång förlossningen vilket vi ju hoppas på men man börjar längta rejält efter lilleman också, känns som han varit borta i över en vecka nu :-D

Måste snart börja planera inför månadens storhandling... trodde vi skulle ha haft bebbe någon vecka innan dess :-) just nu är en tanke på ica maxi promenad inte så lockande och direkt efter förlossningen är det knappast lockande heller innan man läkt ihop liiite iaf, men det ordnar sig alltid :-D Annars gillar jag att handla mat!

Nä nu ska jag ta och göra lite nytta :-)

Godmorgon - utsövd

Nu kan bebben komma tycker jag, jag har fått två nätter då jag sovit riktigt skapligt, somnat om fort efter de nattliga toabesöken och sovit gott,  med dagen idag får jag min andra jättelugna dag eftersom Joel fortfarande är med mormor så jag har fått vila upp mig och är laddad i både kropp och huvud :-)

Börjar dock längta efter vår prins men han har det kanonroligt hos mormor så han saknar nog inte oss lika mycket, de åker snoracer och är ute och har det kanonkul på landet och han har så många bestyr att fixa med hos mormor minsann, mormor behöver mycket hjälp av Joel må ni tro ;-) han ska ju hjälpa med allt och hos mormor finns det så många spännande saker att hjälpa till med! Dessutom kommer ju världens bästa gammelmorfar dit och Anna med så han har fullt med människor att vara med som han tycker mycket om :-) Här hemma är det ju ovanligt tyst och tomt men samtidigt känns det att man verkligen behöver den vilan just nu och Joel behöver absolut få göra något annat och träffa andra människor!

Men nu kan den lilla få kika ut som sagt, inte för att den verkar ha några sådana planer precis men jag hoppas den är snabb i vändningarna och planerar ett utkik rätt snabbt! Otålig är jag, haha just nu är man nog inte den roligaste att umgås med för man tjatar mest om att man vill att den lilla ska kika ut :-D

Såg på play igår på familjen annorlunda och jag förstår verkligen pappan som "rymmde" från sjukhuset, han ville vara med på kalaset för ett av barnen, man kanske trodde att han skulle tycka det var skönt att slippa iaf ett kalas när man har 10 barn men jag förstår honom, är man van att ha 10 barn omkring sig så kan det säkert vara skönt att vara hemifrån en stund men det blir nog väldigt trist och tomt efter bara en stund utan en enda omkring sig. Jag tycker just den familjen på annorlunda är underbar, de var ju med förra säsongen med. jag skulle önska jag kunde ha storfamilj jag med men det får stanna i drömmarnas värld (och drömmar bör man ha även som inte uppfylls) då min kropp inte orkar med att ta fram fler än dessa 2 så det får räcka för mig i mammakarriären, måste ju ha kropp kvar att vara med mina barn med :-D

Tänk vad olika det är med olika saker, vi är skapta för olika saker påde fysiskt och psykiskt, rätt fränt ändå. jag tror dock att mitt psyke skulle klara av en stor familj med den organiserade röra som det innebär :-D

Sedan växer man nog in i det mesta vad det än vara må med tiden.

Jag ska ta denna dag till att försöka njuta av tystnad och lugn, litte avslappningsmusik eventuellt eller bara helt tyst som det oftast blir när jag är helt själv, inga gitarrer eller annan musik som smattrar i högtalarna och ingen busunge som har mycket för sig, för öronen kan det faktiskt vara skönt ibland, det är vad jag brukar få på morgonen innan jobbet annars på morgonpromenaden samt vid morgonfikat eftersom jag är uppe först när det gäller jobbtider :-) Men nu är det ju annat när man är hemma.

Fick alla samtal jag skulle fixa klara igår så det slipper jag idag iaf, så man kan pyssla på lite som man vill, allt i tvättkorgen är tvättad och hängt osv så det är så skönt!

Hoppas ni får en underbar dag idag :-)

I väntans väntanstider

Nu har den långa väntan börjat, tycker jag har börjat bli otålig betydligt senare än med Joel iaf, då började man flera veckor innan BF bara för att den var färdig ifall den skulle komma lite tidigare än BF men tjiii fick ju vi den gången. Nu börjar tålamodet tryta lite och både Micke och jag går och blänger på magen :-D vill gärna att den blir lite mindre och slappare nu ;-) Mina dagar består ju av att vila så mkt jag kan och nu är Joel hos mormor sin så jag ska få vila lite extra och slappna av och Micke jobbar, det känns lite mystiskt att vara helt själv då Joel varit ledig från dagis länge pga jul och nyår då Micke också varit ledig mest hela tiden. Har ju varit mkt själv under graviditeten när Micke jobbat och Joel varit på dagis men nu känns det som år och dar sedan. Känns konstigt men man vänjer sig, snart ska det ju vara liv i luckan igen med folket hemma igen, bara bebben vill kika ut :-D Kanske bäst att njuta av lungnet så man orkar njuta av full rulle sedan :-)

Det är så underbart väder ute, var ju ut en sväng igår iaf och det var helt underbart!!!! Det är så vackert ute :-) och skönt! Mycket väderprat här när man drömmer sig ut genom fönstret ;-)

Ska ta tag i några samtal att ringa sedan, sånna roliga som man måste sitta i telefonkö o.dyl för.


Skönt ute...

Ingen bebbe i sikte ännu :-) Vi väntar!

Var iaf ut idag, tog mig inte ut igår, Vi var ut alla 3 och fick en nypa luft och handla, skönt som sjutton :-)

Nu blir det mys framför tvn med grabbarna, känns som att vi mest tar det lungt och myser i denna familj just nu, men det är väll så det ska va i detta tillstånd :-)

BF idag

Ja då var vi dagen D enligt ultraljudet men inte enligt bebis (fast än så länge hinner den ju kanske ut) den verkar må väldigt gott där inne och man ska väll ta det som en komplimang att man har ett fint rum åt den i magen :-) Den kommer när den kommer.

Hoppas på en riktig kanondag med mina grabbar idag :-) Önskar bara man kunde bege sig ut på en långpromenad med all snö knastrande under fötterna, men jag ska försöka ta mig på en kortare prommis ner på affärn någon gång idag iaf så jag får någon minuts luft iaf.

Det är iaf nära nu till man får se sin lilla skatt i magen :-)

Kalas och bröllopsdag

Idag firar vi 2 års bröllopsdag så vi ska äta gott ikväll och mysa med vår lilla familj :-)

Joel är nyss hemkommen från en julfest med Joels mormors  jobb med henne, han var så fin med sina finkläder och när han kom hem hade han hatt på huvudet och en balong som hade smällt i bilen tyvärr, han tyckte det var så roligt med den, en sådan med gas i som flyger i luften :-) Han hade fått ett gosedjur, lyckat nog en kanin som han gillar och så hade de fått en påse av Tomten :-) Ätit korv och bullar ;-)

Han var i sitt esse och klart mest fart på men det är inget ovanligt :-D Så både han och mormor var lite rosiga om kinderna men roligt hade de minsann haft :-D Vissa får motionera mer än andra hade en kollega kommenterat när mamma för ungefär 17 gången jagade efter Joel samma rutt :-D Han är för härlig lillgrabben vår, livet är till för att upplevas! Det är nog Joels motto!

Vi hade ju beställt en bäbis idag på bröllopsdan men den verkar inte så sammarbetsvillig så vi verkar få vänta på den presenten, den får väll komma i efterskott istället :-)

Det är så fint ute med allt vita på träden, det behöver inte snöa mer nu men det är väldigt fint med snön som redan ramlat ner :-)

Nä kanske dags att vila lite medan Joel snusar middag.

Ja ni...

Nu är det mest att vänta på att liten ska bestämma sig att kika fram :-)Vi får se hur länge vi får vänta :-) Har ordentligt ont i fogarna iaf så det händer saker men inga saker som bevisar att det är dags precis, nu är man så himla nyfiken :-) Men innerst inne förväntar jag mig att gå över som med Joel, där fick vi ju vänta 10 dagar över datum men nog skulle det vara roligt om den kikade fram snart :-)



Jag är väldigt trött nu så det är bara att vila några gånger per dag en liten sväng.


Joel har full koll på hur bebisar äter iaf, Joels bäbisdocka måste få mat ibland *skratt*

Tänk att vår lillgoing ska bli storebror :-D det lilla yrvädret!


Jag hoppas det är snöstormsfritt när det är dax att åka in men denna vinter är det väll mer regel att det är snöstorm än undantag :-D Jag älskar verkligen snö!!!! Men faktiskt så har vi ganska mycket nu så det kan få pausa ett tag, jag önskar mig snöiga vintrar när jag kan leka i den, det kan jag inte just nu med stormage :-D
Jag tycker dock inte om att det är snökaos när man befinner sig i trafiken men det är härligt med snö när den kommit ner och alla vägar är skottade så det inte händer så mkt olyckor pga snön.


Hoppas ni får en fin dag iaf :-)



Vecka 39+0

Ja nu är man inne på vecka 40s början, är 39 fullgångna veckor idag :-) 6 dagar kvar till BF :-)

Var hos barnmorskan idag och lillskiten mådde utmärkt :-) Den hade sjunkit ner ännu mer i bäcknet sedan sist och var bara lite ruckbart, det var hon väldigt nöjd med! Magen hade sjunkit ytterligare, alla världen och hjärtljud var kanon. Nu längtar man i massor att få träffa vår lilla familjemedlem :-) Den vart lite irriterad på barnmorskan när hon var och klämde på magen och tröck fram en väldigt tydlig fossing :-) annars är det ju ganska trångt där inne nu så det blir inga häftiga rörelser stup i ett mest att den pressar mot bäckenbotten med huvudet och flyttar sig lite ibland åt något håll men sparkar och slag är det inte så mycket plats för :-)
Joel tycker det är spännande att vara hos BM, mamma sova säger han alltid och pekar på britsen, han vet att mamma ska ligga där ;-)
Sedan talar han om vänligt men bestämt när bm kommer tillbaka efter att ha kikat på mitt urinprov att hon ska sitta i sin kontorsstol och "datta" vid datorn :-D De är härliga de små liven!

Idag får vi iaf besök av en av mina bästa vänner och hennes lilla bebis, ska bli supermysigt :-) Kul för Joel att träffa en bebbe nu när vi pratar så mycket om bebbar ;-)

Det var så skönt att andas frisk luft när vi skulle till BM, jag går ju knappt ut nu och det är bara när jag måste på något, saknar det så mycket, känns som sådan otrolig lyx när man får vara ute och andas utomhusluft! Men snart så blir benen förhoppningsvis bättre så jag kan promenera och ha mig!!!!

Det är ju så fint med all vit snö ute!

Nä nu ska jag kanske vila mig lite innan det blir full rulle i huset ;-)

Ha en fin tisdag mina kära vänner ;-)


Nytt år :-)

Ja nu är det nytt år, skönt att bebben väntade med att kika fram innan nyårsafton :-) Nu är det 9 dagar till BF så nog närmar det sig även om den kanske kikar fram senare än så.

Jag har haft en helt underbar jul med släkt och familj, att bror var upp med lillprinsen var så otroligt otroligt roligt!!! Hade helt klart en av de bästa julaftnar i vuxen ålder :-)barnen hade jätteroligt både på julafton och när de var på drakborgen :-) Joel blev väldigt glad att träffa tomten, han försökte ge tomten ett paket med :-D

På nyårsafton var vi bara hemma och åt god mat och efterrätt m.m och myste, känner att man inte orkar med så mycket nu mot slutet så nu får det bli lugna dagar för mig så gott det går för att ladda inför förlossningen :-) Nu börjar verkligen nyfikenheten komma om vem som bor i magen :)

Joel är så underbar, snacka om att de utvecklas till härliga små personligheter hela tiden :-D


Annars är det som vanligt med mig, längtar till att jag får rå om min kropp själv och ha en bebbe på utsidan istället, få börja röra sig igen :-)

Mina graviditetshormoner som ändå varit lugna både med Joel och denna graviditet har börjat spöka lite nu, jag bölar för konstiga saker nu mot slutet, inga stora hemska saker utan smågrejor som knappast är något att böla för, att bror skulle åka hem till Skåneigen (det är iof lite befogat) skratt, när jag tänker på att vi ska skaffa hus i framtiden... vi ska ju vänta tills mammaledigheter o sånt är över först men tanken på det gör mig rörd *skratt* ja, man är lite ostabil ;-) men det går ju över ;-)

Trött blir jag fruktansvärt fort nu, får lägga mig en halvtimme då och då. Känns som att förlossningen blir spännande, i min tanke har alla mina muskler försvunnit när jag varit sjukskriven och måstat ta det lungt så länge men jag vet att det inte är sant *skratt* men jag är inte van att måsta be om hjälp med kroppsliga saker stup i ett, kan själv *skratt* men det är nyttig träning att be om hjälp med... att inte nå hårdbrödet i skafferiet och inte kunna klättra på en stol osv då får man snällt be om hjälp :-D

Hoppas att mitt bäcken inte roterar under förlossningen, då får jag ju ingen styrsel i det och ont... vill ju slippa ryggbedövningar och sådant men tur jag kom på att det faktiskt kan bli så... för om det gör det så kanske jag måste ta något sådant... men det ger sig, har ju ingen aning om hur denna förlossning blir. Mitt bäcken jäklas, har inte hoppat ur på ett tag men i vissa situationer som toabesök och göra nr 2 så får jag hålla fast högerbenet för att det ska funka, annars gör det jätteont och far iväg... intressant värre för er, man blir ganska frispråkig när man är gravid och less ;-)

Nä nu kanske man ska vila lite medan Joel slumrar :-)
Snart iaf!



Ser iaf fram emot att få möta pyret där inne :-)

RSS 2.0