5år och Vecka 26

Idag firar jag och älsklingen 5 år tillsammans :-) Tänkt vad underbart livet är och fort går det på gott och ont. Men går det fort så är det för att man har roligt, alla vet ju hur sakta tiden går när man har tråkigt ;-) Vi har verkligen gjort en resa tillsammans, en resa med många stenar som vi byggt, idag står vi riktigt stabilt och bygget är kanon, vi ska fortsätta bygga stabilt med lite finess däremellan :-D Livet är en resa hela vägen, vår livsresa och det ska man göra det bästa man bara kan av!!! Älskar dig min stora kärlek, Älskar min Micke, så glad att få dela mitt liv med ditt, att få vara en stor del i ditt och jag en stor del i ditt. Du är min bästa vän och min stora kärlek!

"Vi" går in i vecka 26 idag också, det känns skönt, fast det tycker jag för varje vecka som vi avverkat mot födseln av vår lilla buse i magen :-)

Joel har bra aptit har vi fått veta på dagis (fast det är något vi redan vet, aptit på livet och på mat) han äter ofta upp fortast ocg har han då möjlighet snor han mat av någon annan i dagisgänget, igår hade han snabbt smaskat i sig flickan som satt bredvid honoms macka... vilken gentleman ;-) Vi får hoppas vi lyckas lära honom vett och etikett innan han ska ut på dejt med damer om några år :-D
Vårt lilla stortroll.


Rotmos och härligt höstväder :-)

Just nu gör jag rotmos för fulla muggar i köket :-) Det är så gott!!!!

Har mått ganska bra idag och kunnat ta mig nerför alla traporna och stapplat mig till lekparken med mion stora och min lilla kille ;-) Det är så mysigt i lekparken nu sedan de gjort nytt staket och fått dit lite nya grejor :-) Om man får önska skulle ett par grindar till staketet inte sitta helt fel, åtminstonde på ena sidan så man bara har ett hål att vakta när fartdåren är på rymmarhumör ;-) Men det är tur att pappa har friska ben och kan springa efter herrn då mina inte riktigt duger till det nu :-D Joel träffade lite dagispolare i parken också till hans förtjusning, kul att få träffa dem för mig med då det ju alltid är Micke som hämtar och lämnar på dagis.

Joel slumrar sött efter svängen i lekparken så vi lär nog få väcka honom till middagen :-)

Det har varit en mysig helg, igår vart den myskväll framför tvn och lär bli även ikväll, några långpromenader på en fin söndagskväll får jag ju skippe framöver men det kommer framöver då jag kan sätta fart på benen igen... längtar att kunna röra mig igen... vet att det återstår en del även efter förlossning med träning osv för att bäcknet ska bli sig självt igen och inte hoppa ur osv men jag vet att det kommer bli bra tids nog. Tänk att man till coh med kan längta efter att kunna dammsuga :-D Då har det gått långt, nu får stora kärleken sköta de flesta sysslorna. Jag föröker iaf laga mat och diska så länge sammandragningarna inte får för sig att jäklas.

Ha en mycket trevlig söndag mina kära vänner!


Vecka 25

Nu är man inne i vecka 25 iaf, känns skönt att dagarna/veckorna tickar och går. Var hos barnmorskan idag och allt var bara bra med bebben i magen :-) et är så skönt att veta, om jag får krämpor och stå ut med diverse saker känns ok om bebben mår bra!!!

Joel är hos sin mormor nu och busar på landet så här är otroligt lungt, men det är framförallt ikväll man lär märka skillnad när han inte är här, bustrollet ;-) Man har verkligen sitt hjärta springande utanför kroppen när man har barn :-) Det är skönt att veta att lillbus får vara och busa hos mormor där det finns så härliga ytor att vara på ute och inga bilar i närheten heller :-)

Nä nu ska jag ringa några samtal :-)

Busbebbe

Bebben är superbusig i magen, lever om som sjutton idag och sparkas :-) Går in i vecka 24 idag :-)

Har släpat mig till sjukgymnasten idag och gjort några övningar, tyvärr har vi fått minska ner lite då sammandragningarna kommer vid förstor ansträgning, men man får träna på så länge det går iaf, idag verkar vi ha doserat träningen rätt för inga sammandragningar har kommit efteråt.

Nu ska jag strax gå och laga lite köttfärssoppa till middag :-)

Näe inte mycket att tillägga nu.

Ha de!

Fin dag igår :-) Fin dag idag med :-)

Igår var det manifestation mot våld och droger med diverse aktiviteter på Timråtorget, det var underbart väder och fanns bänkar att sitta på vilket innebar att jag kunde vara ute hela eftermiddagen och njuta i solen och se lite folk, Joel och Micke var också med förstås. Vi fikade och hade jättemysigt :-) Jag hade lite ont men så länge har jag inte varit ute på länge, så fruktansvärt underbart!

Idag har jag andats några minuter luft iaf, inte lika kanonväder så man kan sitta någonstanns och mysa. Det får bli balkongen ikväll istället och andas lite och kura ihop sig under en filt!

Det händer mycket runt omkring en nu förutom mina graviditets besvär så har jag det bra men tyvärr inte alla vänner tyvärr, men jag finns här och tänker på er. Kramar i mängder!!!

Ett hus som jag alltid týckt så mkt om har plötsligt blivit tillsalu, jag nästan skrek när jag såg det på hemnet grrrr, trodde inte det skulle bli till salu ens när vi ska köpa hus framöver men extra grämande är det att det blir tillsalu nu, när vi inte alls ska köpa hus, vi tänkte ju vänta tills vi har varit föräldralediga osv innan vi slår till på något hus. Det säljs för en peng som skulle vara helt rimlig för oss också när det är dags, men vi får väll se det som att det inte är meningen att vi ska ha det huset utan något annat framöver *skratt* vi lär hitta vårt drömhus ändå när det är dags ;-)

Det är de sakerna jag längtar mest till, när graviditeten är över och vi har 2 små guldklimpar och min kropp kan återställas i hyffsat normalskick och benet tränas till så jag kan gå långa härliga promenader igen och att få köpa hus. Men skam den som ger sig, för det gör jag inte, jag ska nog överleva i lägenheten ett bra tag till om det skulle behövas men det kommer vara skönt när jag kan gå ut som folk igen. Skulle önska att jag hade en eldriven rullstol att fara omkring i, skulle inte kunna ersätta raska härliga promenader men iaf ge lite frisk luft och synintryck av naturen :-)

Snart är man i vecka 24, tiden går rätt fort ändå, rätt som det är så är man där vid förlossningen.

Jag är så fruktansvärt lycklig att jag har min fina familj och släkt! Älskar er! Ni är bäst!

Älskar min Micke och Joel så oerhört mycket och pyret med såklart!

Igår kvällsmyste vi med vårt Pip-Larsons men det var sista avsnittet, hoppas det blir något annat mysigt lördagsprogram sedan!

Joel har fått en fotölj som han verkligen gillar, skönt att få köpa något roligt åt honom, han är inte bortskämmd med saker men det är så roligt när man kommer på något man vet att han kommer gilla, vi har pratat om det länge nu och häromdan slog vi till på en *skratt*




Att lära sig att ta det lungt...

Tänk att det ska vara så svårt att lära sig att ta det lungt, det är ju vad mitt liv går ut på just nu.
Det gäller iaf att omvärdera vad att göra något eller ha gjort något är. Igår var att göra förmycket att tvätta 2 maskiner (jag hängde dem inte, bara körde igång maskinen i lägenheten 2 gånger samt la i tvätten såklart), bytte i Joels lillsäng och letade efter ett papper i lite pärmar som jag hittade efter en stund, sedan var det bara att lägga sig i en och en halv timme med sammandragningar innan de lugnade ner sig. Dammsuga och övriga roliga saker som långpromenader är ju inte aktuella pga min bäckenrotation, någon enstaka gång ibland när jag har en "bättre" dag kan det bli en kortis men oftast får jag sota för det mot kvällen, just nu är det nog att några dagar i veckan kämpa sig ner för trapporna för att se lite folk och lite friskluft, annars är det inglasad balkong som gäller. Att köra bil och hälsa på någon kan vara jobbigt nog men har jag en av de bättre dagarna brukar jag passa på för det psykiska välmåendet. Sedan jag började få sammandragningar så fort jag gör litegrann så har man blivit lite mer begränsad än när bara bäcknet krånglade, innan kunde man iaf diska en hel disk då det ju är en lämplig ställning där man ej behöver klättra el böja sig, visserligen kunde man bli trött men diska gör man ju inte i flera timmar så man kunde vila efteråt, nu kan det gå bra ibland men många gånger får jag lägga mig efter en halv disk, baka kan jag inte heller göra i samma utsträckning, lätta saker, men knåda degar osv utan någon hemma som kan knåda klart ifall jag måste lägga mig går ju inte.

Att ha lilleman hemma när Micke jobbar är ju knappast aktuellt *Skratt* saknar att kunna busa med min gopojke och lyfta honom som jag vill osv.

Jag börjar förstå ännu mer hur det kan vara för många gamla som lever ensamma i lägenhet och inte tar sig ut själva, jag kan iaf ta mig ut ibland än så länge iaf *skratt* och för mig handlar det om några månader, för dem om år. För mig kommer det något positivt av det, för dem finns inget positivt med att stå ut på samma sätt.

Börjar man stylta upp det så här så ser det väldigt dystert ut, jag är positivt lagd så jag känner inte att det är kattastrof för mig men jag behöver stylta upp det för att jag ska förstå att jag måste ta det lungt denna tid, punkt slut!

Det allra svåraste är att inte kunna gå långprommenader ute, jag älskar att vara ute grrrr men som sagt var jag måste ta det lungt.

Idag var en ta det lungtdag redan när jag vaknade, mådde illa och har ont men igår var jag ju pigg, en stund tills jag fick dyka i säng efter mina små göromål som tydligen var för svåra.

Jag var och hälsade på Matti o Emma en kväll med Joel när Micke repade i närheten, det var supermysigt med 2 hjälpande människor som lekte med Joel och avlastade mig medan vi var där, de är underbara och det var så mysigt att se något annat än lägenheten, min räddning annars har ju varit just promenaderna för att klara av lägenhetslivet! Men jag somnade som en stock när jag kom hem, var lycklig men helt slut, Joel med efter att ha varit med Emma och ridit, klappat hästar, städat på hölogen, plockat stenar, lekt med pinnar ute och busat med Matti inne och dansat  och spelat amerikansk football av något eget slag. E och M lär ha varit rätt trötta de med ;-)

Hur som haver så sprattlar den lilla på i magen och busar som sjutton, helt underbart! Vi är i vecka 22 nu så det rullar på!

När Micke hämtade Joel på dagis häromdan så kom en ny fröken och presenterade sig och när hon fått klart för sig att Joel var hans son så utbrister hon ;-)" Är det ni som har "han med fart i" hihi ja det är vi det och det är Joel i ett nötskal. De har sagt förut att man aldrig vet var man har honom, han är överallt och ingenstanns samtidigt men den kommentaren var så härlig *skratt*
Joel har aptit på livet, den är till för att upptäckas! Igår kom hn hem med ett till märke i pannan från dagis, jag märkte det inte ens för han får märken mest hela tiden men de hade sagt till Micke på dagis, det är fint att de gör det men jag är nog ingen nojjig förälder för har man en buse som vår så skulle man bli sjuk av att vara nojjig, man skulle inte få en lugn stund inombords. Blåmärken är en del av vardagen, de har de flesta av oss haft många av som små och tydligen överlevt :-D

Jag har sagt till dem på dagis då de ville tala om i början att kläderna kunde bli skitiga och så när de leker (tydligen finns det de som är väldigt övernoga med sådant) men om Joel kommer hem med sand i skorna och smuts under naglarna så vet jag att han har roligt, det skulle vara skillnad om de aldrig torkade av honom efter måltid osv men med 15 ungar kan man inte hålla efter hela tiden. Vi är så fruktansvärt renliga i detta land, lite lagom med skit stärker nog bara imunförsvaret ;-)

Tvätta händerna efter toabesök och innan mat är bra om man lekt ute men man behöver inte gå till överdrift precis. Svammligt och långt blev det men jag behövde ha något att göra stillasittande :-)

Många kramar till mina nära och kära PUSSAR med!


RSS 2.0