Snörvel och hes

Hej kära vänner!

Idag är jag ngt bättre men trött, snörvlig och hes på rösten.

Joel är dessto piggare han och visade oss vd han kommit på idag, ux flux utan förvarning hade han tagit sig upp på sitsen på köksstolen utan något att stå på till hjälp, lillgrabben kan han så nu blir det liv i luckan :-) Till min fasa... men snart finns väll balansen för att ta sig ner med *skratt* Det blir till att hissa upp alla otillåtna saker i taket snart :-D Fram till nu har köksbänkarna varit fredade platser. Däremot sover  vår lilla vän mycket nu så han är inte riktigt pigg ännu + att alla dagiserfarenheter gör honom trött såklart :-) Livet leker.

Vi har nyss slummrat en stund hela högen, skönt och välbehövligt!

Det blir till att kurera sig ordentligt även ikväll med pepparmintolja i ångande vatten, så skönt!

Livet är underbart, bara som det är, jag tänker ofta på det då jag får panik över hur hemsk denna materiella jakt är, själv önskar jag att vi kunde backa tillbaka lite och välja en annan väg där det gick snett, där vi gick in i slit och släng samhället. Jag vill ha saker av god kvalitet som är värda att laga, saker man kan köpa för att man behöver dem och tycker om dem för att sedan äga dem resten av livet, åtminstonde lång tid, de ska finnas ett värde i dem, inte slängas efter ett år för att de gått sönder och det är dyrare att laga än att köpa nytt.




Inte klarade jag mig...

... nu har även jag åkt på den första dagisförkylningen i vår lilla familj, med kalleankaröst, härligt riv i halsen, riktig hosta som nästan får inälvorna att titta fram och lite extra slem som efterrätt, det är härliga tider det.
Jag tjurade på igår och jobbade vilket resulterade i en yr kärring mot slutet av dagen, var sämre i morse men tjurade mig till jobbet men vid 11 tiden fick jag snällt ge upp och bege mig hemåt för att vila mig vilket nog var väldigt klokt, borde kanske gjorts tidigare men man tjurar ju på tills det blir tvärstopp, det borde ju gå, eller hur?!?!

Jag mår inte kanon men humorn är i behåll och humöret och det är huvudsaken :-)

Mickes förkylning börjar sakteliga ge med sig och Joel är nästan helt bra och har varit på dagis i 2 dagar nu och busar på :-) Igår var vi på dygnetrunt dagiset och hälsade på där han får vara om vi jobbar när vanliga dagiset är stängt, det gick kanon även om joel var lite tröttare än vanligt efter en heldag på det vanliga dagiset innan så han var stillsammare än vanligt :-)

Nu börjar jag längta efter vår härliga vår med solsken, jag älskar snövintrar men nu när det närmar sig våren så längtar man till det, Våren är min absolut bästa årstid, så underbar och full av liv!

Kissarna njuter av det mildare vädret och de solglimtar som tittar in ibland på balkongen men de brukar bo på balkongen när vårvärmen kommer, det är tävling om vem som får bästa platsen - i katträdet.

Just nu fäller de som sjuttomn precis som varje år, värsta tiden så man får snält jaga dammråttor, synd att inte allt hår de tappar bildar dammråttor, de är väldigt lättstädade :-) Värre är allt damm som ligger utspritt på diverse spännande ställen men det är kärt besvär :-)

Jag längtar fortfarande efter att få göra den stora vårstädningen men hitills har det mest varit magsjuka och förkylningar osv som satt stopp för detta, den riktiga vårvärmen är inte här ännu så det är nog ändå lika bra att vänta.

Plantera om blommorna ska också göras någon dag, de har blivit satta på prov under dessa sjukstugeveckor och inte fått vatten en gång, men de lever mina kämpar (de andra är döda och utrotade för längesedan) :-D




Familjen Lidén

Familjen Lidén vårvintern 2010

Ledig helg :-)

Guuuud så skööönt med en ledig helg, den kommer väldigt efterlängtat kan jag lova! Jag behöver verkligen få varva ner och bara vara i nuet en stund, det har varit väldigt många nya bitar och förberedelser inför nya saker, många saker på engång, roligt men ibland har man glömt bort att andas lite ;-)

Förkylningen jag drog på efter magsjukan var seglivad, tröttheten i kroppen levde kvar betydligt längre än själva förkylningen vilket gjorde att jag trodde att det hela var över och började motionera förtidigt och fick ont i benhinnorna i flera dagar och fick hålla mig väldigt lugn... nu mår jag fint igen dock och har börjat sakteliga att motionera igen utan att vara extremt ambitiös, lite svårt när man älskar promenader osv men jag får trappa upp sakta, därför har viktraset stått still några veckor men det får man väll leva med, snart får fläsket ge upp igen, just som det trodde det fått greppet om mig åter :-D

Joel och Micke blev sjuka i söndags av någon trevlig dagisförkylning och de är inte riktigt bra ännu men Joel börjar bli piggare även om det rosslar lite i rören men han är betydligt mindre snorig och slemmig nu. Inskolningen på dagis förra veckan gick galant och han verkligen älskar dagis, det fanns inte mycket till övers för gamla trista föräldrar när man kan busa med massor av stora 2 åringar på dagis :-D På måndag ska vi på dygnetruntdagiset och hälsa på där han får vara ibland när vi jobbar helger och ingen kär släkting har möjlighet att lägga vantarna på honom :-)

Han är verkligen en härlig prick vår älskade Joel, en glad kille som vet vad han vill, man behöver sällan fundera över vad han tycker om eller inte om man säger så :-D

Just nu är han överallt, precis som man ska när man är ett år, otroligt kvick, inte ens dagisfröknarna hänger med på alla små upptåg ;-)

Det är härligt att han är orädd och levnadsglad även om man kan få en extra bula ibland såklart.

Det ska bli otroligt skönt att få varva ner i helgen och samla energi! Jag har inte vant mig vid att ha så lite fritid så jag tror alltid jag ska hinna så mycket och blir stressad när jag inte gör det, men börjar ändå inse att så är fallet, om någon månad till kanske jag fått in rutinerna med heltidsjobb igen :-D

Jag skickar en hälsning till alla kära vänner som kanske tror jag glömt bort dem, det har jag ej, tänker ofta på er men hinner inte riktigt med och hälsa på, höra av mig så ofta just nu, thats life. Men riktiga vänner finns där alltid oavsett situation och vet att man bryr sig även om man inte alltid är fysisk. Kram till er alla!

Njut av livet kära vänner´, det tänker jag göra, njut av det enkla och vardagliga, det är sann kärlek och det sanna livet, det där lilla extra ibland är en extra krydda men inte det man bör leva för, då lever man väldigt sällan, men valet är såklart upp till varje egen individ :-)

Lite bilder

Joel på klättringshumör drygt ett år

Joel drygtt ett år , Hur lyckades jag med detta??

tårtätning ett år

Äntligen ledig helg :-)

Så otroligt skönt att vara ledig!!! Kanske man ska ta sig an en start på vårens storstädning idag, skulle vara skönt att få ut lite damm!

För några dagar sedan firade vi Joels ettårsdag med Joels minsta storebror, Joel fick faktiskt smaka tårta men jag sa till honom att njuta för sötsaker får du inte på ett tag igen *skratt*, vi hade jättemysigt, Joel tycker mycket om sin bror, det är hans stora idol, ingen kan få Joel att skratta så mycket som Gabbe :-)

Joel hade släpat fram kattkrypinnet som står under kattträdet fram till byrån och klättrat upp, snart blir det soffklättring har jag en känsla av och dags att flytta allting en meter till upp i luften :-D

Det är helt underbart att ha en sådan fin familj! Älskar er!

Liten bild på Mor och son

Mamma och Joel Januari-februari 2010 (jag veeet julpyntet är kvar, var så mysigt med ljus i mörkret så vi behöll den länge) ;-)

Mycket händer men inte här på bloggen

Livet rullar på fort som sjutton, då blir bloggen lidande ;-) Tur är väll att inte bloggen är hela ens liv men lite dåligt samvete har man ibland *skratt* inte alls ;-)

Jag har haft fullt upp med att börja jobba heltid igen efter det dryga året i lugnets härliga vrå här hemma, har varit helt slut första månaden, andra månaden känner man sig lite piggare men riktigt van är man inte ännu, har börjat jobba helg igen nu och det är lite jobbigare då vi är färre folk då men även mkt roligare då tiden går fort eftersom det är full rulle :-)

Jag önskar mer tid hemma med familjen, känns som man inte hinner ses men man vänjer sig nog snart, kontrasten från heltid hemma till heltid på jobbet är enorm psykiskt, i början ställde mammahormonerna till det då jag grät en skvätt då och då för att jag måste jobba men de är lite mer balanserade hormoner nu :-)

Vi har haft magsjuka här hemma, icke klarade sig men inte jag och Joel sedan blev jag förkyld efter det så det dras jag med nu men hellre det än magsjuka.

Joel fyllde 1 år i Torsdags, blev ju inget jättefirande precis eftersom vi var sjuka men en liten sång fick han av oss iaf.

Joel har fått dagisplats på Mariedal, så himla skönt! Vi skulle ju egentligen få tillfällig plats på specialöppnad avdelning fram till sommarn då det är så många barn och förlite platser på de permanenta avdelningarna, men så ringde hon och sa att en familj precis skulle flytta och att vi stod först på listan som sökt Mariedal och då slipper ju oel gå nagra månader på det tillfälliga och sedan byta till den permanenta platsen med nya fröknar osv, kanonhärligt! Plats på helgdagiset fick vi med så nu är det bara att jobba på!

Jag tror det blir jättebra för Joel att börja på dagis, han är så glad i folk så jag tror han kommer trivas, han älskar ju full rulle och där får han ju verkligen busa och rejsa med andra.

Bror min och hans son har varit hemma från Skåne och hälsat på en vecka, så roligt att träffa honom och Oscar, Oscar har blivit så stor och förståndig liten 2 1/2 åring.

Jag längtar tills jag blir lite piggare så jag snart kan påbörja stora vårstädningen av lägenheten, men det får vänta ett tag till!

Ibland längtar man efter större boyta men vi har ju bestämt oss att vänta för det fungerar ju som det är nu, men skönt kommer det bli den dag vi flyttar, allting har sin tid :-)

Jag har verkligen världens finaste familj, tycker verkligen om mitt liv!

Älskar er!

Jag tycker om min familj, min släkt, mina vänner och mitt jobb :-)

Sitter och lyssnar på sista perioden för Timrå - spännande!

RSS 2.0