Härliga höst

Ja nog  är hösten härlig med alla sina färger, jag tycker om hösten, alla årstider har sin charm och sina för/nackdelar, men tänk att bo i ett land som inte har så skiftande årstider, vi har verkligen variation i vårt avlånga land :-) Mn hinner längta efter snön och kylan, bli trött på den, längta efter vår och ljus och naturen som spritter av liv och snön som smälter bort, sommaren är härlig men värmen kan bli jobbig efter ett tag, då kommer hsten med sit mysmurriga väder och lite kyla, höstsol, härliga färger, men visst blir man less innan det vita kommer och det väldiga mörkret.... Årstiderna är så härliga när de kommer och man hinner lagom bli less på dem innan det är dags för nästa - en härlig plats att leva på är vårt land och framförallt vårt Norrland!

Livet är härligt! Vi har varit lite krassliga men det börjar bli bättre! Joel och Micke är piggelina nu, jag är lite småkrasslig men inte farligt, mest trött.

Lilleman är överallt, tänk vad spännande saker det finns i ett hem, speciellt sådana man inte hunnit gömma som han inte får vara och greja med :-) Så himla härligt!

Igår var vi på hockeypremiären, mamma min var hemma med Joel, det var jättekul att hockeyn är igång igen även om matchen inte var någon extrem hit precis.

Joel charmör - 6 månaderJoel charmör - 6 månader.Joel charmör - 6 månader-Hockeysötis 6 månader

Busig pojke som har lite bråttom med saker och ting

Nu var det några dagar sedan jag kände för att författa lite. lilleman började resa sig upp och står och håller sig i saker (började med det några dagar efter 6 månaders dagen), Jag hade önskat för hans skull att han hade väntat, de flesta väntar ju till typ 8-9 månader... han är ju stark men har ju inte samma styrsel och styrka och balans som en som är några månader äldre vilket gör att smällarna i huvudet skulle bli lite färre och att han kanske skulle koppla ihop att ramla och göra illa sig lite fortare... vi köpte en sådan där löjligt ful inomhushjälm som kanske dämpar något tills han blir lite större och kan lära sig av smällarna... så nu är det full rulle och blåmärken och många fall och ont i lillskallen... måste dock fixa hjälmen lite för den var alldeles för stor... lille sötis :-)

Dock har vi inget munskydd vilket vi hade behövt häromdagen då han slog upp läppen så blodet rann på golvet, inte alltid lätt att vara liten, så mycket vilja men allt blir inte som man tänkt sig.

Igår gjorde vi blåbärspaj och det var jättegott!

Idag ska vi mysa med rabarberpaj, en frosshelg! Just nu känner jag mig proppad på pannkaka.

Joel har fått smaka morot och det är godare än potatis tydligen, äppelmos, helt osockrat från mamma är väldigt spännande, vill haaaaaa hela tiden men samtidigt är det surt, grimaserna han får ram är så härliga :-D han behöver sova väldigt mycket nu och behöver äta mycket, fullt förståligt.

Idag var vi på tur till norra berget och promenerade och tittade på utsikten över stan, vi passade på att fota varandra lite *skratt* när jag var som mest i farten att fota min stora älskling så skulle han bara kliva ner lite längre ner för berget så jag skulle få lite bättre position att fota eftersom jag är kortare... då halkade han på en blöt slipprig sten och kanade iväg en bit nerför berget med en fräsande kommentar -nu fick det allt vara nog, nu skulle vi åka hem :-) Just då i stundens hetta var det väldigt allvarligt, nu är det mest kul att skoja om eftersom inga ben är brytna... men hans egen kommentar så här efteråt "Jag kände mig liksom inte upplagd för att bli fotad nått mer" *skratt* jag som hade sett så fina ställen att fota på, vi får helt enkelt ta oss dit igen, kanske när det är finare väder :-)

Annars hade vi en helmysig dag och kvällen ser ut att bli mysig med :-)

I veckan ska vår gamla trotjänare in på besiktningen, vi får se om den vill hänga med lite till eller om det är dags för en nyare bil... men även om det kommer vara skönt med en nyare bil den dan det blir av så kommer vi sörja vår älskade bil, den har funnits med oss hela tiden!

I slutet av månaden har vi varit ilag i 4 år, tiden rullar på!

Joel 6 månader i skyddsmössan

Joel 6 månader snokar i sin låda

Joel 6 månader skottkärra med pappa

Joel på norra berget (6 månader)Frida norra berget 12/9-09

Mikael norra berget 12 september -09

 

Höstbild norraberget september - 09

 

Stadsbild från norraberget september - 09

Nä nog med foton, nu ska jag snart gå och se vad min stora pojke grejjar med :-)


Joel är 6 månader, snörvel och snor

Ja igår vart lilleman 6 månader :-) Han kämpar påp med sin förkylning och blir fort trött och kinkig men däremellan kämpar han på med sin eviga träning och med strålande humör tills han inte orkar mer, det visar sig oftast genom att han tappar balansen och dunkar pannan i golvet :-( men sån är ju livet, vi har nog alla gått igenom det.

Igår fick han sin första smakportion av potatis, det smakade inte så äckligt men lite konstig konsistens, han har inte riktigt bestämt vad han tycker om detta ännu, får se hur han reagerar på det ikväll.

Sätter in lite bilder på en glad förkyld pyjamaskille sista 5 månaderskvällen och lite bilder på smakisen.

Idag får vi se vad dagen för med sig om det blir en långpromenad eller en mysdag med pyssel hemma eller både och, jag är lite nysig så jag ska nog hålla mig varm iaf.

Jossan och Maria tack för era peppningar ;-) Jag går ju hos sjukgymnasten och tränar 2 dagar i veckan på deras gym med hennes hjälp, är så glad att min bakåtroterade bäcken äntligen verkar ha bestämt sig för att stanna på rätt plats och då måste jag ju stärka upp hela kroppen men även extra mycket muskler runt bäcken o.dyl... det är så härligt att ha 2 lika långa ben igen samt att jag inte känner mig som en extremt stel 90 åring längre utan (som 85 sa min sjukgymnast *ler* men jag känner mig jättesmidig (vilket inte riktigt stämmer egewntligen ) men skillnaden är enorm, jag är inte längre orolig för att inte kunna skaffa fler barn eller att inte kunna klara av aTT börja jobba igen, men jag vill verkligen träna upp kroppen så att alla föursättningar finns för att jag ska klara det så bra som det går och hålla under lång tid ;-) Det enda jag kan ta åt mig liiiite beröm för är de dagliga promenaderna och mina kvälls och morgonövningar för bäcken och ländrygg som jag gör dagligen enligt ordination från sjukgymnasten.

Inte konstigt tänker jag nu att jag hade det tufft att jobba rät tidigt, sjukis tror att mitt bäcken roterade redan under graviditeten men då vankar man ju på och har ont av foglossningar och knappast att man märker om benet blitt flera cm kortare, då går man som en anka ändå :-D

*HEL och LYCKLIG* är jag nu :-D

Nog är det fel tid för dig Mia ;-) Du får vänta till senare!Joel fyller 6 månader och smakar sin första potatis

Sista 5 månaderkvällen - Sötast i världen

Joel Sista 5 månaderkvällen - Sötast i världen 2

Joel Sista 5 månaderkvällen - Sötast i världen 3

Jag känner en så otroligt stor kärlek till livet, att mitt liv är så underbart, att jag får ha en så fin familj, släkt och vänner.

Hockeystart!

Igår var Joel hos sin morfar och Maria och sina Mostrar när vi var på Hockey, Timrå mötte Modo i en träningsmatch och vann med 5-2. Det var roligt att det är dags igen, längtar tills Elitserien drar igång ;-D Det är den mörka delen av årets riktiga höjdpunkt :-) Tror det blir ett riktigt spännande hockeyår (spännande i överigt också).

Lilleman börjar piggna på sig mer och mer och hos morfar var han en liten solstråle :-)

Idag har han varit väldigt trött och lite kinkig, sina två första bulor har han fått också, en igår hos morfar i pannan och en idag på huvudet... all kroppslig träning innebär ju att balansen inte är med på noterna och är man lite sjuk så blir det inte bättre med klumpigheten :-)

Jag har varit och tränat på gymmet idag, börjar kännas riktigt bra nu, kroppen blir mer och mer stabil och både kroppen och huvudet mår bra av att träna! En promenad har hela familjen hunnit med i finvädret och det var också skönt!

Vikten rasar och jag har tappat flera cm runt både lår och midja, kul när träning och sund mat ger resultat! Snart är det dock fredag och då får man mysa lite mer och det är en höjdpunkt, även om helgerna inte är så fullproppade med godis, chips och fet mat som förr kan man unna sig någonting och mysa framför tvn  eller göra något annat kul beroende vad man känner för.

Nä gott folk nu ska jag snart göra lite nytta och vika tvätt och hänga, har kommit i otakt med tvättkorgen så balkongen ser mer ut som en klädkammare än en mysig oas ;-)

Min älskade make har badat lilleman och nu tjuter han av skratt där ute när de busar, så himla härligt att höra, han är en så himla fin pappa, jag älskar honom för det och för att han är en lika fin make - ÄLSKAR DIG MICKE  


Fortfarande snorigt men på bättringsvägen :-)

I förrgår var det en riktig hemma och snörveldag, då var vi faktiskt inne hela dagen ch bara myste, inte vanligt men ibland får man göra lite ovanliga saker som att vara inne en hel dag *skratt*

Igår han vi med en prommis på dagen jag och lilleman och en liten sväng på affärn där vi stötte på Angelica och Algot, har ju bara sett honom på kort men guuud så söt han var, mycket sötare än på korten! Däremot inser man hur fort de växer, han är ju så liten och det är bara två månader emellan dem, för två månader var Joel så liten. När vi träffar Kusin Teus som är 3 månader äldre då är vår stora Joel plötsligt väldigt liten ;-)

Joel sov föutom på promenaden igår nästan HELA DAGEN och KVÄLLEN han var vaken sammanlagt kanske 4 timmar igår. Han överraskade oss däremot på en vaken liten kvällsstund genom att han låg på golvet och plötsligt så satte hans sig upp själv alldeles rak i ryggen och skrattade lyckligt över att ha kommit på ännu en rolig grej som han inte kunnat förut.

Dessutom övade han en inte så praktisk men ny krypstil, han Krypålatr ju mest som en mask med krypande ben påp knä men ålar med armar och överkropp men helt plötsligt körde han med raka ben och raka armar och gick med allihop på detta vis, såg hur kul ut som helst men han insåg efter en stund att det inte var ett snabbt sätt att ta sig fram, men han kom på at han kan flytta fram armar och händer en i taget iaf, bara han kan koppla ihop det med att krypa på knäna och inte med raka ben så kommer vi ha en racerJoel här, just nu går det ganska foort ändå på hans ålvis men snart blir han livsfarlig :-D

Så trots Snor och krax så han han med lite nya saker igår ;-)

Just nu kryper han omkring och undersöker det mesta :-) Ska snart ringa och avboka sjukgymnasten idag då jag ju inte kan ta med mig en snuvig liten sötnos dit i onödan så får jag stå över, alla gullar ju med honom när man är där på gymmet och då kanske det smittar, borde vara lungt nu när han snart är bra men för att vara på den säkra sidan så!

Lägger in lite bilde rpå Joel när han satt så fint igår samt lite andra roliga bilder. 

Joel 5 månader har satt sig från liggande till att sätta sig upp själv första gången :-)

Söta Joel 5 månader har satt sig upp själv- 5 månader

Joel är morgonpigg och Moster Siri morgontrött vid morgonfikat framför tvn (5 månader)

Joel 5 månader hjälper till att städa, han har fixat ner sopen alldeles själv på

Gerd provar ut hakklapp innan maten (augusti 09)

RSS 2.0