lite jobbigt

Nu är det lite jobbigt här, så jag skriver barta litegrann! Lillemann har 39,7 i feber så jag är inte så social nu, ska släpa mig tilltandläkaren imorgon iaf om läget är stabilt med honom, annars får det vänta! Huvudsaken han blir frisk! Bild på en frisk sovande Joel, just nu ligger sjukisen och kan inte sova utan ligger och har diverse ljud för sig i spjälsängen ;-)

Bild på sovande Joel med sin kanin

Lite slö :-)

Hej ;-)

Just nu är man väldigt slö, har nyss legat och vilat lite, brukar bli slö efter att ha gjort månadens storhandling på maxi :-)

Har även hunnit med en skön promenad.

Jag har haft huvudvärk i förrgår och igår pga åskan, jag har nästan aldrig huvudvärk men vid åskväder, när det är tryckande kan jag få det.

Det har hänt så mycket de senaste dagarna men jag kommer nästan inte ihåg vad - fullt upp och dagarna flyger iväg! Jag har varit på dressyrtävling igår med systrarna och Joel :-) Joel fick rida för första gången ;-) Fast han förstod nog inte så mycket av vad som hände *skratt*

Joel växer verkligen så det knakar nu, han är med och har börjat förstå att han kan forma ljud lite mer medvetet :-) Han babblar i ett!

Film på sötisen    http://www.youtube.com/watch?v=vJysW3SmDL4

Joel på glatt humör drygt 2 månader

Joel kikar på ankan

Länkar

Har lagt till 2 länkar, en till älsklingens hemsida och en till hans och Jivas låt de jobbar på som ligger på myspace.

Skönt!

Igår hittade jag äntligen något som varit borta ett tag... skurmoppshuvudet... jag hade knölat ner det i en byrålåda av någon anledning, man kan bli lite förvirrad när man är mamma :-) så nu är det skurat och fint här hemma! Vi har dessutom gått igenom endel skåp i vardagsrummet  och slängt saker, så härligt, kanske det om några veckor är helt igenomgånget överallt här hemma och känns som ett "riktigt hem" när vi flyttade för två år sedan drygt så ville vi bara därifrån pga att det var stökigt där och slängde ingenting utan tog med oss allt rat hit vilket resulterade i att vi haft mycket inpulat i skåp och lådor och inte hittat allt vi letat efter precis, men nu så vet vi snart vad vi äger :-)

Joel är det full rulle på, han ska just nu8 smaka på allt och blir överlycklig när han får tag på mitt hår och drar i det med stor inlevelse :-) AJ, men vad gör man inte för de käraste man har!

I helgen ska min älskade syster bo här och dessutom tävla en av dagarna så jag ska hjälpa henne lite så Joel och jag ska vara i hästvärlden lite :-)

Mitt hår är nu finare än förut efter besök hos frissan förra veckan, liknar mer min naturliga färg (är väldigt nöjd med klippningen) de fick göra om färgningen och löägga i mer slingor efter första försöket så jag var där runt 6 timmar... fortfarande är det inte riktigt superbra överallt en till behandling om någon månad gör nog susen för att bli perfekt, vet dock inte om det ser så illa ut nu att jag kommer lägga mer pengar på det). Det är miljoner gånger bättre än innan och de kämpade verkligen på kan jag lova!

Häromdagen var Mickes musikkompis här så nu har jag träffat henne, så skön tjej :-) Vi hade så roligt och låg och vred oss av skratt, jag säger bara stvgång i hagaparken med Birgitta, inte fel alls ;-) De lyckades prestera bra på låten med när jag och Joel var borta hos min moster men kvällen blev sen sedan men rolig.

Det känns som att jag lyckats stressa ner lite nu och inte har så fullt upp, till vecka känns det skönt + att mycket städning är gjord och andra små ärenden.

Så nu kanske jag har tid för att träffa lite vänner som jag vill men även att sitta hemma och umgås med familjen i lugn och ro!

Jag har varit lite småirriterad och trött ibland under två veckor vilket absolut INTE hör till vanligheten när det gäller mig, men nu känns det mycket bättre och förkylningen vi haft har dessutom börjat ge med sig!

Jag känner mig så lycklig över att jag har en så underbar man, vi har så roligt ihop! Vi har världens underbaraste son, vilken kille :-) Sedan har jag så underbara nära och kära!



Packning inför förlossning

Hittade roliga bilder när jag höll på att packa förlossningsväskan, Gerd och Greta ville följa med :-)



"Visst får vi följa med?! Vi får nog plats om vi packar ordentligt! Detta verkar väldigt spännande!"

Jojomensan... tiden går :-)

Tiden bara rusar iväg, men det innebär ju att man inte har tråkigt iaf! Vi har ju haft en halvkrasslig helg men jag är bra nu (nästan iaf) lite slemmig kanske. Joel verkar ha klarat sig och det är skönt! I fredags var jag och hälsade på min bästa arbetskompis med Joel och det var mysigt, tur att svärmor räddade dig när det kommer ett kakmonster på besök och ett mjölkmonster :-) Hon tyckte att Joel kunde stanna kvar när jag åkte hem, bra betyg känns det som, men i så fall lånar jag er kisse Rasmus!

I lördags hade jag en heldag med Camilla (kväll med för den delen) och med Joel såklart, vi myste i soffan framför en film och käkade Pizza! Joel var go som vanligt! Hon hade lite roliga leksaker tyckte Joel, gott smakar de också!

Han har verkligen börjat följa en med blicken och hör vartifrån ljud kommer och smakar på saker, för de till munnen osv, härligt! Nu börjar han vara med!

Kissarna har fått en ny leksak, en laserpenna (med mkt svag laser) som de jagar som tokiga (det var Mickes musikvän som tipsade oss), de får motion till tusen, alldeles tokiga är de i den! Förutom Smulan som tycker de andra blir så tossiga och går och gömmer sig, men hon har ju sina bollar hon så hon får motion ändå! Gerd är alldeles tokig i laserpricken och hon är normalt svårast at få fart på :-)

Smulan står under bantning men hon verkar inte riktigt vara överens om det med oss :-)

Våra små sötnosar, man har aldrig tråkigt med djur i sina liv

Fortfarande full rulle ;-)

Ja ni, förra veckan och denna är alldeles galna, det är fullt upp, sedan ska det förhoppningsvis lugna sig lite. Jag har faktiskt "ridit" två gånger efter förlossningen nu eller suttit på syrrans häst iaf och skrittat lite med skräckblandad förtjusning ;-) Mitt bäcken känns inte stabilt ännu så jag får ta det väldigt lungt! Jag har hjälpt sytra min iaf och tränat lite, de ska satsa lite mer på dressyren så det blir roligt att följa deras karriär :-) Det ska bli spännande att se om jag tar upp hästeriet i framtiden eller ej, just nu försöker jag vara neutral och hjälper systrarna lite bara, just nu så vill jag njuta av lillen på heltid!

Imorgon ska jag äntligen fixa till håret, ser ju lite fläckig ut nu.

Snart är det dax för att gå och röja lite så Mickis kan dammsuga när han kommer hem, vi har städdag idag.

Lillemann var på BVC på läkarkoll tidigare i veckan och allt var bra! Han väger nästan 6 kilo nu!

Lite krasslig är jag men det börjar bli bättre nu, inget extremt precis!

Ha det bra allihop!

Kramar från Fridisen

Födelsedagar

I förrgår fyllde pappa år och igår fyllde mamma 50 så det har varit mycket kalasande dessa dagar :-)

Idag lär det bli en mystur i finvädret och en massa städning då jag plockar mer och mer rat som behöver rensas och slängas, så skönt!

lillsyrran är här och hälsar på, så mysigt så, även om hon just nu är sovande sällskap, ska nog väcka henne snart :-)

Jag älskar mitt liv!


Förlossningsberättelse



Hejsan!


Jag tänkte lägga ut min förlossningsberättelse, äntligen. Man har ju haft viktigare saker för sig en tid *skratt* eller snarare glömt att lägga upp den på nätet. Kan ha blivit många stav och slarvfel men det bjuder jag på :-)


Jag lägger upp "förlossningsjournalen" först (tar bort svammelord som bara läkarna förstår dvs. sådant som bara har betydelse för dem och skriver lite personligt längre ner.


2009-03-04


05:51 Inskrivning: Inlägges på förl avd. 24-årig 1-gravid


Kontaktorsak: Inkommer p.g.a värkar i graviditetsvecka 41+3


Anames: nuvarande graviditet u a.


Status: Allmän status ua.

Yttre palpation: Huvudläge, fixerad i bäckeningången.

(07.15) Cervix utplånad, modermunnen öppen 5 cm.

CTG intagningstest: Normal.

120 slag per minut fosterljud normala.


Barnmorske anteckningar


06.15: Inkommer med sdr som började igår kväll , kommer nu med 5 min intervall. Kopplar en CTG

  

Förlossningsförlopp


07.25 Smärlindring, får bad


08.10 Har inga särskilda önskemål om smärtlindring.


10.07 Yttre CTG-reg inledd.


10.30 Smärtlindring Får Lustgas/syrgas.


10.44 CTG-reg avslutad


11.17 Amniotomi: Klart fostervatten avgår, indikation korta sammandragningar med dåligt tryck i. skalpelektrod.


12.50 Skalpelektrod CTG -reg inledd.


13.00 Kontraktion: Patienten tycker att det trycker på. VU öppen 8 cm. Andas på i lustgasen.


13.30 CTG-reg avslutad.


13.39 Yttre CTG-reg inledd.


15.11 Infusion Syntocinon 5E/500 50 ml/h kopplas. Pga dåligt tryck i värkarna och långsamt förlopp.


15.50 Kontraktion: Krystvärkar


16.07 Infusion Syntocinonavslutas

          CTG-reg avslutas.


FÖDELSE: Kön: pojke APG 9; 1o, 10 Läggs hud mot hud hos mor.

Tappas strax före partus (de sätter kateter på mig strax innan "slutspurten så blåsan inte ska vara full)..


Varm handuk och perinealskydd används vid framfödandet. Gossen kommer i djup tvärställning med ena handen samtidigt samtidigt som huvudet kommer.


Blödning: Placenta (moderkakan) avgår spontant. Liten bristning i vagina Sut med i Sut (sys med 1 stygn). Blödning 100 ml. Uterus väl kont.


16.47 OMV. Epikris Normalförlöst med första barnet, RH pos. Liten bristning i vag sut med 1 stygn

Barnet har sugit med rätt tag. Beckat (bajsat).


19.04 Efterskötning: Mamma Total blödning 300 ml (100+200) Har kissat


Barn Sugit med rätt sugteknik. Fått amningsinfo. Har ej kissat. Mekonium har avgått Temp 37.2


(Sedan står mest samma saker upprepade)vi skrivs ut 23.55 och  vi bor på patienthotellet över natten innan vi åker hem.


Mina egna reflektioner!


För det första så känns det som att min förlossning blev precis så jag önskat, som jag hoppats och tänkt! Kunde inte fått det bättre. Hade två underbara barnmorskor (en student) som var med under hela förlossningen efter min inskrivning J


Mamma skjutsade in oss efter lite övertalande då jag tjurade på och tänkte stanna hemma ett tag till, jag sprang mellan duschen hemma och sängen (skönt med duschen för värkarna men försökte även vila i sängen mellan värkar) jag fattade runt 23.00 på kvällen att det var något åpå G (då gick slemproppen) hade haft mina aningar sedan 19.00 men inte riktigt säkerännu. Mamma sa att det är ju bara att åka hem om det inte är dags riktigt ännu, på G är det ju alla gånger. Så blev det och jag trodde ju vi skulle få bege oss hem, registreringsapparaten krånglade osv... det absolut värsta under hela förlossningen var de två tillfällen de tvingade mig (vid koll när vi kom och en gång till under fölossningen) att ligga still för att få en registrering av verkarna  , när de spänner fast en massa band över en. HUA.


Men hem kom vi ju inte, var ju öppen 5 cm när vi kom in, paff blev jag (man har ju ingen aning om hur allt ska kännas ju).


Jag fick skutta i sittbadkaret när vi kom in då vattnet inte hade gått och jag ville ju testa det, satt där till de körde upp mig *skratt* kanonbra när det kom värkar för då kunde jag flyta med benen och spjärnade inte emot. Älsklingen servade med sockerdricka m.m helt underbar.


Efter badet tvingade de mig att testa lustgasen som jag var så skeptisk mot men den var kanonbra! Älsklingen skötte den åt mig under hela fäörlossningen, jag stod med gåbord framför mig och sängen bakom så jag kunde ramla ihop bakåt när värken blev för kraftig eller jag för full J sedan var det bara att ställa sig upp igen, Älskling hade full koll när det var dags att trycka på mig masken och ta bort den, vilket inte jag hade ;-) Han kom på efter förlossningen att han var fruktansvärt kissnödig (han hade hjälpt mig på to osv men aldrig kissat själ då värkarna ju blev värre och värre och tätare och då behövde jag ju masken oftare J men ätit och druckit hade han.


Det var jobbigt (och ja det kändes såklart, kroppen jobbar ju för fullt) men det var snarare enormt kraftfullt och jobbigt, en tuff dag på jobbet J) Det var otroligt kul med journalen att läsa då mitt tidsperspektiv inte precis stämde med journalen J


Jag trodde jag hållit på i flera dagar sa jag tydligen någon gång.

Micke frågade mig när jag hade som ondast, att det här gör du väll inte om? Joodå, sa jag följt av en massa aj *skratt* och ja absolut att jag gör om det utan att tveka!


Jag trodde att slutkrystningen tog minst 2,5 timme (då var jag inte full på lustgas utan utan sådan), det tog inte ens 20 minuter... jag tyckte de tjatade så fruktansvärt om att snart är den  ute osv, jag trodde de lurade mig för att jag skulle orka men om man tror att 17 minuter är 2,5 timme så är det inte konstigt. Men när jag hörde på Micke att det började hända något, att han såg och började "heja på mig också" förstod jag att det var sant! Sedan fick jag känna på huvudet och håret när han nästan var ute och då visste jag att snart, så läckert var det att känna på plutten J


Personalen var underbar då de jobbade, de hade massor av knep för att få mig att ta i på slutkrystningen, jag fick dra i handdukar och ha fötterna på deras höfter osv.


Micke var HELT underbar, så skönt att höra hans lugna röst och att han guidade mig genom öppningsskedet med andning och lustgas och även puschade under slutkrystning, även om personalen var där och var mer aktiva då. Vi gjorde det verkligen tillsammans!


Jag var tydligen väldigt snäll och lydig under hela förlossningen J

Dessutom trodde jag att jag dog en gång under öppningsskedet... jag var full på lustgas och då pep en maskin (sådär som på TV när någon dör på sjukhusen när allt stannar och larmet går) och då tänkte jag att jag hoppas att Micke förstår att jag mår väldigt gott nu då jag dör och inte alls far illa eller mår dåligt, att han inte skulle vara ledsen ungefär för det var inte jag *skratt* men tji fick jag för då kom nästa värk och jag vaknade till, det var inte slut på jobbet då inte :-)


Man vet aldrig hur nästa förlossning blir men jag har en bra förlossning i bagaget och kommer inte vara orolig (vilket jag inte var inför denna heller).


Moderkakan slank ut lätt och att sy pyttelite var inte alls hemskt, kändes inte. Jag älskar varma handdukar med J



Helt underbar känsla att få upp honom på bröstet!


Dagarna efter var väldigt omvälvande men de går ju över, Helt underbart att vara förälder! Skulle inte byta ut mot något annat!


Jag älskar min härliga familj!

Min älskade make

Vår älskade son

Våra kära husdjur

De nära och kära

Vi har ett underbart liv i enkelhet men med de viktigaste och härligaste som finns!


Kärlek och Omtanke!



RSS 2.0