Mysig lördag med liten snörvlig pojke :-)

Idag har vi käkat pannkakor, gott det! Pomenad har det också blivit och det var skönt att komma ut en sväng! Joel snorar på, det rymms mycket snor i en liten pojke, han är däremot mindre hostig nu och det är bra!

Han kämpar på vår lilla hjälte och tränar på och upptäcker världen med rinande näsa, men det märks att han inte är riktigt frisk för han blir trött fort och behöver sova mycket och ofta just nu.*

Håller tummarna nu för att mammis får semester när hon sökt så vi kan hälsa på broder min i Skåne och hans lilla pojk på dryga två år :-) längtar jättemycket efter min käre bror.

Jag känner mig så glad och lycklig, jag älskar verkligen min Micke, han är helt underbar make och pappa. Älskar DIG! Tänk att vi får dela och uppleva livet tillsammans med allt fint det har att ge!

sommarpojke 5 månader



Härlig dag!

En härlig mysdag är det idag med min kära familj, ska snart bänka mig med maken och kissarna framför TVn, Joel skulle få kvällsvälling men slocknade innan jag skulle göra iordning den efter ett mysigt bad i baljan med pappsen så jag väntar tills han vaknar igen ;-)

Idag har vi städat klart och varit ute på en prommis, nu ska här mysas hela kvällen!


Trivsam dag men lite seg är jag

Idag är jag lite seg, har kanske lite förkylning i kroppen för den känns seg och såsig men känner mig inte förkyld i övrigt, det där mellanläget då man inte vet om det an tingen snart går tillbaka eller om det bryter ut i en helvetesförkylning ;-D

Jag har varit på gymmet hos sjukgymnasten idag med Joel på släptåg, han uppskattade de andra människorna som var där och tränade och gjorde många underliga saker, han såg smått avundsjuk ut på en av de som tränade som hade rullstol, Joel vill också ha så stora och blanka däck på sin vagn :-) Sedan fanns det en helväggsspegel som Joel pratade och skrattade flitigt med, en extremt snygg kompis hittade han :-) För mig gick det också bra, bäcknet sitter där det ska, jag känner mig som en helt normalbyggd människa nu med några kilos övervikt *Skratt* men den minskar mer och mer, härligt! Det är roligt att träna och nu har jag inte ont längre sedan bäcknet bestämde sig för att sluta rotera bakåt.

Annars vart det en liten prommis till domus och lidl och här hemma har vi städat, betalat räkningar och rensat och fixat med lite pappersarbete, det är värre än fysiskt jobb för man blir alldeles slut i tankeverksamheten, men fint och bra vart det nu när det är gjort, sådant man drar sig för och då blir det ju så mycket jobigare när man samlat mycket papper på hög som ska in i diverse pärmar, man får helt enkelt skylla sig själv! Lathet är människans dygd... men den straffar sig! Man lär sig dock mer och mer att göra saker på engång, det är ju så himla skönt men ibland så faller man för den tillfälliga latheten.

Lillen är fortfarande lite trött, svårt att veta om det är förkylningen i kroppen som är kvar eller om det är de rackarns tänderna eller en kombination. 

Joel tycker om sin lekhage iaf, den var bra att ha när räkningarna skulle betalas. Han är ju van att leka i spjälsängen efter morgonmaten och oftast somnar han  om av sig själv efter lite jympa i den så Lekhagen är nog ännu roligare, väldigt bra om man är ensam och måste duscjha eller dylikt när man inte kan ha koll eftersom sötisen är överallt. Det går ju bra när man är med men måste man göra saker när man inte kan ha koll är det ju en bra grej så han inte råkar ut för något precis då.


Bilden visar vår lilla propeller i sängen, ingen ovanlig syn *skratt*


Ikea är stenkul

Hej hopp!

I förgår var lilleman lite snörvlig, igår var det lite bättre så vi var med Joels mormor på Babyproffsen där Joel fick lite kläder samt en  lekhage, tack snälla mormor ;-) Jag köpte en bitring åt honom som man kan lägga i kylen, den gillar han :-)

Vi var på Ikea efter det och Joel tyckte det var jättespännande, han sov en kvart/halvtimme på hela dagen tills vi kom hem, då somnade han vid sextiden på kvällen, första gången sedan han vaknade på morgonen :-) Allt var så spännande så han hade inte tid att sova, det fanns ju så mycket roligt att titta på men roligast var ju barnavdelningen, där finns ju så mycket roliga färger och saker med snälla ögon, han fick en kissekatt av mormor som han skrattade så fort han såg, en med snälla fina broderade ögon, de flesta gossedjur han har är sådana med knappögon som jag inte vill låta honom ha själv ännu så nu har han en söt kissekatt och mysa med förutom sin snuttekanin.Han fick även tallrik och pipmugg, snart är det ju dgs för riktig mat :-)

Själv inhandlade jag diverse säkerhetsdetaljer som dörrstoppar och skåplås o.dyl för lillemannen är överallt nu och ju mer han får upp farten ju mindre hinner man med :-) Taskiga morsor som bara förstör :-) men jag ska spara något skåp där jag kan ha plastbunkar eller liknande som han kan greja med och får öppna :-) Vi åt Ikeas Ekologiska pasta  med ekologisk tomatsås, det var supergott!

Vi åkte förbi MIN mormor en sväng och hälsade på i hennes nya lägenhet, den var mkt finare än den förra och betydligt större! Det var så roligt att träffa henne och Joel spexade på mattan med diverse konster så vi fick oss ett gott skratt allihopa ;-D

Han även med att röja lite hemma på kvällen men sedan var jag trött då jag sov väldigt dåligt igår natt då både lillemannen och Micke var lite krasslig och jag liite tjock i huvudet så det blev inte mer än max 2 timmars sömn, inatt däremot har jag sovit som en stock och Joel med. Micke började jobba igår så nu är det lite mer tomt här hemma på dagarna, känns lite ovant.

LÄngtar tills jag kan hälsa på Angelicas lilla nyfödda flicka, är sååå nyfiken men eftersom Joel är lite snuvig så får det vänta ett tag till.

Bilden längst ner är på Joel när han fyller 5 månader, men det är snart en månad sedan, snart är han ju ett halvår, tiden går fort men är underbar!

Joel med nappflaska 5 månaderJoel på 5 månaders dagen




Träningsbilder :-)

Joel 5 månader kryptränarJoel 5 månader kryptränar1Joel 5 månader kryptränar2Joel 5 månader kryptränar3Joel 5 månader kryptränar4

Joel älskegubben i tränartagen ;-)

Hej hopp!

Som vanligt har vi gjort både ditten och datten sedan sist jag skrev så jag lär missa något av det!

För några dagar sedan sov min kära syster Siri över här, lika roligt som alltid! Synd att tandläkaren hägrade på morgonen bara :-D

Mitt bäcken har äntligen verkat fastna i rätt läge, så härligt, min sjukgymnast är underbar och jag tränar på som sjutton för att bygga upp min muskulatur runt om, vikten jobbas det på med och det går framåt!

Vi har varit hos min mamma och käkat surströmming med en av dagarna, Jag, Joel, Micke, mamma, morfar och moster min, fast jag och Joel käkade ingen surtrömming (oki jag smakade pyttelite som vanligt för jag tror att jag någon gång ska börja tycka om det) men inte i år iaf verkade det som, ingen jättehöjdare, jag åt kassler iställlet, mums!

Vi har hunnit med att hälsa på en av Mickes bröder som bor på landet, i mina granntrakter där jag växt upp, det var jättemysigt och en stor fin hund har dem som tyckte att Joel var en spännande typ. Den kvällen började han stå på alla fyra med raka ben *skratt* har förevigat det dagen efter :-) Jag blir dock väldigt nostalgisk av att vara i hemkära trakter, känns så mysigt och tryggt och hemtamt!

I helgen var Joels minsta storebror här och sov över, Joel tycker att han är en rolig kille :-)

Joel har börjat krypa nu och tar sig fram med stil, fortfarande lite ålkryp men fort går det :-)

Jag älskar honom så otroligt mycket så det går inte att beskriva, sådan är kärleken till min kära livskamrat med! Jag älskar dig sååååå MYCKET, ett liv utan dig vore betydligt tråkigare och kallare. Jag är lycklig som får dela mitt liv med dig!

lägger upp bilder lite senare!

Barnvagnsrally :-)

Idag fixade jag städningen hemma innan barnvagnsrallyt i Timrå som var på förmiddan, skönt att få undan den för denna vecka!

Gick ner på barnvagnsrallyt med Joel, komiskt nog kom bara jag och Joel + de två som anordnar (utkonkurerade av semestrar och badväder) det brukar vara betydligt fler på höstkanten sa de, men vi hade mysigt, gick till Merlo slott och fikade, Joel myste i gräset, han tyckte att filt var ett onödigt påfund och lyckades hålla sig utanför den och undersökte gräset grundligt :-)

Sedan gick Micke och jag och lillgubben en liten promenad till Merlo senare på kvällen, det är så himla fint härligt väder att promenera i :-)

Min vikt har äntligen bestämmt sig för att börja minska och det är underbart, jah har heller inget sötsug kvar sedan jag slutade med sötsaker :-) 10 kilo till vikten jag hade innan jag blev gravid, det är det första stora målet, sedan hoppas jag på att gå ner mer ändå eftersom det inte skule skada, jag är ju bara 154 cm lång och just nu ligger vikten på 80 kilo så.

Ha det finemang ikväll!

Underbara Järkvissle torpet

I helgen har vi varit i Järkvissle där min mormor och morfar har ett torp, det är den härligaste platsen på jorden, jag har varit där mycket som barn. Den platsen har något alldeles speciellt, där finns harmoni och lugn, enkelhet och glädje. Energierna där är så bra för kropp och själ, jag önskar det inte var så långt dit (för långt för att åka till jobbet varje dag), där skulle jag vilja leva, man skulle ha ett jobb hemifrån via datorn eller något annat så man kunde jobba hemifrån :-) När man är där så lever man fullt ut och i nuet! Det gillar jag! En av de härligaste dagarna på hela sommaren! Min morfar var där samt min mor och min systers kusin med make och Micke, jag och Joel och hundarna såklart! Joel hade väldigt spännande med alla människor och blev särskilt förtjust i mormors kusins make, han har en helt annan dialekt än vi, Joel var alldeles tagen *skratt* , Vi åt god mat och skrattade mycket, frågan är vad det var för fågel vi såg i luften, det är frågan, de äldre herrarna var oense om det :-)
. Morfar åkte med bekantingarna till bussen på söndagen då de skulle vidare på sin resa, då var vi andra 4 kvar ett tag till. Joel badade i poolen med Joels mormor och myste på filten. Micke körde lite lantlig kroppsträning och klippte gräset medan jag plockade svarta vinbär, jag älskar att plocka bär o.dyl från buskar, det är det mest rofyllda man kan göra.

Fylld med ro kom man hem igår, jag hade hellre bott där flera dagar till men mer än en natt vill man ju inte lämna kissarna hemma, de behöver också kärlek våra små älsklingar!

Nu kan man känna en liiiten kant på joels första tand men den syns inte ännu :-)

Idag ska jag röja lite hemma, blir en tur till tippen framöver!



Lite bilder från det lilla torpet :-)


Härliga dagar :-)

I Torsdags var jag och Joel och hälsade på Madde ;-) Det var jätteroligt att träffa henne igen!!! Maddes fästman (hihi det är ett trevligt ord tycker jag) och Joel blev bästa polare, Joel kommer nog att blåsa mycket bubbelgum när han blir äldre :-) för bubblor är spännande saker! Deras härliga hund spexade mest hela tiden och tyckte att Joels gosedjur och napp var väldigt roliga, han knyckte åt sig något så fort han fick chansen *skratt*

I fredags gick vi bort till Tomas, Jossan och Joels kusin teus som är 3 månader äldre än honom, vi var ute hela eftermiddagen och kvällen och det var jätteskönt och helt underbart väder! Pojkarna badade i deras lilla pool, teus skväte ner Joel och Joel försökte äta upp poolen, mums :-) Tur hans tänder inte har kommit fram ännu. Joel och Teus ägnade en del av kvällen att stjäla varandras nappa, det såg för lustigt ut :-) Joel tyckte även att lekprkens sand var väääldigt mysig att känna på! Våra snälla karlar fixade käk medan vi var ute och promenerade med småpojkarna :-) Vår lilla 5 månaders Joel somnade och sov väldigt gott på vägen hem i vagnen :-) Bilder kommer senare när jag stulit dem av Jossan och Tomas då vi inte hade med vår kamera ;-D

Idag har jag varit på Ikea och hämtat ut Liberos babybox och även köpt en resespjälsäng på barnenshus till lilleman som han kan sova i när vi är ute och sover hos nära och kära :-)

Städning han vi med i morse, skönt, bara badrummet kvar!

Ikväll blir det bara lungt här hemma efter badrummsstädningen är klar, bara myspys med pojkarna!

Hoppas ni får en fin helg!!!!


Timråland och tänder :-)

I helgen har vi nästan bott på timråland på dagen och tidiga kvällen :-) Joel har verkligen tyckt att det har varit spännande med allt folk! Vi har haft det jättemysigt vår lilla familj, Joel har dessutom kommit på at man kan sitta i liggvagnen och vagga överkroppen framåt och sedan bakåt, då gungar hela vagnen, jätteskoj!

Vår gladskit har tänder på G, även om de inte nått över ytan ännu, är dålig i magen och så, vi får se hur länge det tar innan den första lilla vita tittar fram även om det gärna hade fått dröja om man fått välja, jag var över ett år innan jag fick min första tand *skratt*.

Vi fick träffa Joels kusin och han har blivit så stor, han har världens fränaste lugg  :-D

RSS 2.0