Vecka 37+0

Ja nu går man in i början av vecka 38, det närmar sig iaf för var dag. Var hos barnmorskan idag och Bebben mådde kanon iaf. Själv har jag jobbiga sammandragningar till och från men det är ju inget nytt precis. Bäcknet jäklas till och från och halsbrännan är sååå härlig, fick en mer långtidsverkande hallsbrännedämpare att prova, novalucolen fick man ju äta så många av varje dag för att hålla halsbrännan i schack, den hjälpte bra i början men nu har det blivit mer, efter alla måltider, så fort bebben är lite livlig, när jag lägger mig ner osv... så jag hoppas den nya hjälper iaf så jag slipper brinna upp :-)

Äntligen har broder kommit upp igen till Norrland med sin gopojke, ska bli så kul tt träffa dem!!! Joel ska få träffa sin storkusin igen ;-) och morbror Gucca som han säger. Ska bli så roligt att fira Jul med hela familjen, var ett antal år sedan vi lyckades med det, men nu så :-) 

Lillpyret är alldeles vild just nu i magen, huvudet är ruckbart nu, barnmorskan sa att det kanske inte blir mer än så innan förlossningen för som omföderska är det inte säkert att de ställer in sig i det allra fastaste läget förns när de precis ska ut.

Känns bra att allt är bra iaf med lille bus!

Joel går på poppan allt mer (pottan) han säger ofta till och oftast har han rätt också). Goklimpen vår.                     


Full rulle

Här är det full rulle, har haft en jättefin helg :-)

Igår var 2 kära vänner här och spelade spel med oss, drack glögg och åt ost och kex, jätteroligt var det!!! Var ett tag sedan vi sågs, blir ju så när man har olika livsscheman, men desto roligare när man väl lyckas hitta en lämplig tidpunkt :-D

I fredags var vi och storhandlade så nu ska inte mkt behövas innan jul, har handlat klart alla klappar med. Så himla skönt för min kropp orkar inte med så mycket mer... nu kan jag bara ta det lungt, vi ska göra några små matbestyr men det mesta blir köpt i år och det är ju fixat nu!

Idag har vi haft sovmorgon och en lugn dag, jag sov faktiskt bra i natt, bara några kisspauser... Min pappa och mina systrar kom förbi på eftermiddagen och fikade, så kul att se dem :-)

22 dagar till BF, det närmar sig iaf, dag för dag :-) Nu börjar verkligen nyfikenheten komma om vem det är som trängs med mig i min mage :-)

Vi har några namn på lut, tjejnamn var vi överens om för längesedan om det nu passar på bebben när den tittar fram, pojknamn har vi många men är inte riktigt på det klara vilket, har några som vi velar fram och tillbaka mellan, sedan är det ju alltid bra att ha några ifall det inte passar som man tänk, vi har flera tjejnamn med men har ett som är storfavorit för oss båda... namnlös lär knappast den lilla bli iaf vilket kön den än får :-)

Tänk att det är så spännande att fundera på vad det är för sort fast det egentligen inte spelar någon som helst roll, varför är det så :-D Någonting måste man kanske ha att filura över medan man väntar så tiden inte blir så lång ;-)

Har haft ganska bra dagar i helgen men nu börjar tröttheten komma krypande känner jag.

Ha en fortsatt trevlig kväll!


Tröttis :-)

Inte sådan upplyftande rubrik kanske men jag är helt slut  i både kropp och knopp... precis som det ska vara nu mot slutet eller mot målet kanske är bättre att säga, det är ju faktiskt när den kommer ut det roliga börjar :-)

Bilen är inne på verkstan för handbromsen har frusit och ligger på en bakdäcket... hjlpte inte med att få in den i värmen så jag  hoppas de inte kommer med en alltför dyr julklapp till oss...

Joel bygger kojjor jämt och ständigt nu, det ska byggas kojjor eller jojja som han säger mest hela tiden, mamman längtar tills hon är smidigare och kan vara med i kojjorna, Joel förstår inte att jag inte kan följa med in i hans fina kojjor, tycker nog mamma är lite korkad när han erbjuder mig att följa med in i hans mysiga boningar :-) Fortsätter han såhär kanske han bygger hus när han blir stor *skratt* en liten friggebod åt mamma och pappa kanske ;-)

25 dar kvar till BF nu... det närmar sig iaf dagen D.

Joel 2010 snyggast i världen ;-)

Vår fina Joel älskling

Lussekatter och trötthet

Ja idag ska här bakas lussekatter, det ska jag bara orka... orken börjar tryta nu, nu vill man att dagarna ska rusa fram till förlossningen, magen är stor, otymplig och obekväm att bära på samtidigt så inser man vad lite ork man har, har sagt i en vecka nu att jag måste packa förlossningsväskan och Joels resväska t.e.x så det är klart för man har knappast någon lust att fixa med det när värkarna sätter igång.

Man är ganska luttrad efter förra graviditeten då man var beredd på förlossning flera månader innan det var dags :-D sedan gick man över tiden och alla bebbeförberedelser känndes som ett hån, vaggan som stod där och samlade damm, det kommer nog ingen bebis :-D men det gjorde det ju!
Nu är jag så inställd på att den absolut inte kommer före beräknat datum... men det är ju ingen omöjlighet precis så jag försöker skaka liv i mig och förbereda liiite iaf... ha lite koll på läget.

Idag är det 29 dagar kvar till BF iaf :-)

Vi var till Joels kusin häromdagen som fyllde 2 år och busade, det uppskattades av de små trollen även om man kan kivas om det mesta :-) Gotrollena våra!

Om några månader är det Joels tur att bli 2 år, men först ska bebben ut :-)

Personalfest och drakborgen

Igår var jag på personalfest på Södra Berget, wallmans salonger och julbord, maten var kanongod så man kände siog som dubbelgravid när man gick därifrån :-) Var superkul att träffa min bästa vän Anna, har ju blivit lite förlite av den varan nu när jag är stor, fet och trött emellanåt ;-) Men nu känner man sig rätt nöjd på detta med att gå ut, partymänniska som man är (inte) *skratt* Vi kom väll hem runt 11 så det blev knappast något nattligt party.

Idag var vi på drakborgen hela familjen, Joels bror fyllde 7 år så de kom ner hit och firade dagen till ära på drakborgen vilket uppskatttades av oss alla, det var kanonmysigt och Joel var i sitt esse, han var garanterat minst att åka i de stora kanorna själv, han kämpar sig upp för stegar och ut för kanorna far han i flygande fläng... våran lilla hjälte... uppför tar det ju lite längre tid så de stora barnen klättrade över honom för de har såklart brottom upp ;-) men det bekommer inte prinsen det finsta, han bara skrattar åt dem när de klättrar över honom. Micke fick sig lite klättring och bus han med med sina pojkar, man får ligga i för att hålla koll på den yngsta då jag snällt fick befinna mig i ett lugnare stolsläge pga mitt höggravida tillstånd så hade Micke mer fullt upp... som tur var så var Joels brors morfar också med och hängde med på diverse klätteruppdrag :-D

Joel tvärslocknade i bilen kan jag lova efter några timmars lekande! Vi hade roligt allihopa :-)

Lätt avundsjuk är jag dock för jag hade gärna varit med och klättrat ;-) Snart är jag tillbaks i högform jag med :-) Med 2 små att jaga...

Var på birsta för några dagar sedan och fixade undán de flesta julinköpen, skönt... snart klar!!! Känns viktigt att bli klar i tid när orken inte är så stor och kroppen växer :-)

Älskar min kära familj *KRAAAM*

Livet är mysigt :-)

Ja, humöret pendlar ganska mycket nu! Det gör även livsgnistan... just nu känns livet bara fint trots allt jobbigt... jag önskar att det vore dags för förlossning NU! Men livet känns mysigt iaf, frustrationen av att vänta och att inte kunna göra det man vill, att känna sig som en elefant  som sover dåligt osv, med det krånglande benet osv är inte kul men det går... men det kommer att vara en stor befrielse när bebben finns utanför magen och vi kan njuta av vår familj, när min kropp återhämtat sig och jag kan röra mig ordentligt igen, vara ute och ha det härligt!

Joel har haft feber men har varit feberfri några dagar, han kom hem till oss igår kväll, han har varit hos mormor några dagar och haft jätteroligt, det har även varit skönt för oss då jag varit så slutkörd och haft mycket sammandragningar, jag har kunnat slappna av och då har förverkarna minskat lite iaf, vi passade även på jag och min stora älskling att gå på Cornelis på bio, mysigt att göra något tillsammans bara vi, orken är ju inte enorm mot slutet och pga den händelserika graviditeten så har man varit mycket i sin egen lilla värld för att klara av och orka att finnas till så det var oerhört värdefullt. Joel har fått stimulans och haft roligt med Mommo och vovva med flera som vrit och hälsat på hos henne så han har mycket att prata om nu :-D.

Hoppas på en sista sjukskrivning av läkaren idag fram till bebben kommer sedan hoppas jag det är slut på bökande med sjukintyg för min del på länge!!!

Vi hade mammas hund här  ett dygn och gud vad man saknar att ha hund, kan ju inte gå några långpromenader nu precis, Micke får sköta sådant men jag längtar tills jag kan röra på fläsket igen... men bara att ha en hund i huset gör allt så trivsamt och mysigt! Det blir nog framöver för oss men först bebbe och mysa av att vara föräldraledig så småningom hus och hund. Får mysa med andras så länge.

Idag är det 40 dagar kvar till beräknat datum, när den lilla änn tänker komma så närmar det sig iaf!

Pratade med en av mina bästa vänner igår på telefon, alltid så roligt, då får man verkligen energi ;-) Tack för att du ringde och lyste upp min kväll lite extra Anna ;-)

RSS 2.0