Underbart!

Det är verkligen underbart att få ha en så fin familj! En fin make och livskamrat och att ha två underbara ungar, att vara mamma, ingenting, absolut ingenting slår det! Det är verkligen livets mening iaf för mig!

Skulle så gärna vilja ha en stor familj med några fler barn men nu ska min kropp få vila, sedan får man se om några år vad ekonomin och kroppen tillåter :-)

Det som står närmast nu är väll en flytt antar jag, börjar bli lite trångt, vi hade tänkt vänta tills vi börjar jobba igen men har lite smått börjat se över möjligheterna att flytta till större boende lite tidigare. Vi bor ju i en tvåa med 3 långa trappor (utan hiss) och 4 trappor från källaren där barnvagnarna står... det är mycket kånkande och jag som vill vara ute mycket kånkar knappast ungarna upp och ner jättemånga gånger om dagen med mina höfter/bäcken men det har iaf blivit mycket bättre med dem nu, använder inte bältet alls nu. Det blir rätt trång med 2 barn (3 när Micke son kommer också) och 4 katter :-)

Så håll tummarna att vi lyckas lirka ihop något bättre boendealternativ.


En sak till...

Kom bara på att berätta att jag ska bli faster igen till en liten tös :-) Gustav och Towe ska få bebbe i januari :-)

Lite Gotlandsbilder från i sommar :-) och någon annan bild.

Joel påväg mot Gotland :-)

Joel påväg mot Gotland :-)

Elsa påväg mot Gotland

Elsa Påväg mot Gotland!
Mormor läser Alfons på båten :-)

Mormor läser Alfons på Färjan

Joel med mamma utanför vandrarhemmet
Joel med mamma utanför vandrarhemmet

Elsa med pappa på färjan
Elsa med pappa på färjan
Elsa med morbror
Elsa med morbror
Elsa på mammas mage :-)

Elsa åker på min mage.

Nog har man goa ungar alltid och en go karl! Mer bilder en annan gång.

Ska läsa lite och nanna senare!

Lite tomt men kanske skönt med en troligen lugn natt???

Elsa ska sova sin första natt utan mamms och papps hos mormor, det är redan tomt här hemma, Joel sover efter sina 3 första dagisdagar efter semesterveckorna från dagis (rätt slut), vi hoppas på en skön natts sömn då Elsa inte är någon mönsterunge på detta med att sova på natten (Joel sov hela nätter väldigt fort) men då hade inte han stök med magen vilket Elsa har då och då, däremot kräktes han väldigt mycket och det gör Elsa bara ibland istället, de är olika de små liven men helt underbara. Jag lär väll vakna flera gånger i natt och undra vart den extremt ilskna stämman tagit vägen (hon har ett fruktansvärt skrik när hon sätter igång, inte den härligaste väckarklockan precis) men när hon är glad är hon en riktig krtamjänta :-)

Elsa kryper förfullt nu, hennes favoritplatser är att dra i sladden till telefonbasen så den far i golvet, hon har lärt sig att hon inte får och då blir hon ilsk på mig när jag kommer med pekfingret ;-) Det roligaste är att jag ibland hör ett illtjut och tror att hon gjort illa sig, då kan hon sitta och tjuta med sladden i handen, det är som att hon vet att hon inte får och att jag snart kommer och tar bort henne, så hon blir arg i förväg (och avslöjar sig). Elsas andra favvoplats är att sitta vid golvbrunnen i duschen och bli blöt om någon nyligt har duschat :-D Rackarfia, Hon har mycket egen vilja och gör mycket med lite frustration(när hon skulle åla sig framåt i början skrek hon samtidigt, lite lat kanske) :-D Joel var ju före sin tid hela tiden så där hade man fullt upp att hänga med i svängarna, Elsa tar det lite lugnare.

Det är häftigt hur olika de är redan som bebisar i humör och temperament! Helt olika på alla sätt!

Elsa är en liten kramunge som inte skrattar åt allt och alla, man får allt jobba lite för hennes skratt, Joel var en gladskit hela tiden men hade inte tid att kramas lika mycket istället :-)

Joel är inne i en riktig Emil i Lönneberga period, så charmig och inte så att han försöker vara dum, men fantasin är i full gång och han gör hyss hela tiden som han MYCKET väl vet att han inte får. När man bannar honom kan han t.e.x lyckligt utbrista när han hällt ut hela kattvattensskålen på golvet och stampar i vattnet... och får bannor... "Joeé badar" ;-)
Om han håller på med helt outhärdiga ljud så säger han "Elsa låter så" och många gånger stämmer det och henne tystar man ju inte på det sättet :-)

Fröken på dagis berättade ju att han häromdagen plockat ner alla tavlor som de satt upp när han var borta (med teckenspråkstecken) och kom och tuggade på något... han hade plockat ihop alla duttar med häftmassa och gjort ett stort tuggummi av det :-) I går när jag hämtade dem var de inne på dagis och jag hör lång väg att någon har hyss för sig... med Joel i täten håller flera barn på att försöka ta ner tavlorna igen ;-)

Det är mycket som snurrar i mitt huvud just nu men så är det när man är inne i en process om vilken förändring det än vara må... stor eller liten.

Det ger sig om ett tag!

Älskar min underbara familj :-) olch min goa lill Anna och alla andra underbara vänner!


Försäkringskassan o underbara ungar

Efter några timmars filurande häromdagen och fem och en halv timmes pusslande idag och 3 samtal till försäkringskassan varav ett där jag blev hänvisad till att göra en ansökan på datorn o sedan ringa tillbaks då personen i fråga inte kunde svara på något av det jag vill som inte hade med ansökan att göra, den som svarade när jag ringde tillbaka gjorde verkligen sitt bästa att få fram den informationen jag ville veta om mina och makens föräldradagar och satt och räknade manuellt i närmare en halvtimme (ansökan den förra sa att jag skulle skicka in krånglade till det ytterligare för henne) och lyckades räkna på ett barn jag inte är mor till osv, i slutändan tror jag det blev fel ändå... jag ville egentligen bara veta att jag räknat rätt... jag ringde en tredje gång då jag gjort mina ansökningar för ingen datainformation verkade stämma i formuläret... det gjorde det inte heller då jag räknat rätt och datan fel... nu återstår bara att se om det blir rätt i slutändan eller om jag står utan stålar i slutet av föräldraledigheten :-) Men den tredje jag pratade med verkade tycka allt såg ok ut... bara att vänta på att handläggningen ska bli klar och att allt är som det ska, kan ju ta tid... känns bra att intyga på heder och samvete när inte ens de på försäkringskassan klarar det jag ska räkna ut som lekman här hemma... tvivlar på att detta system skulle behöva vara så omständigt...

Elsa ålar mest, ktyper litegranna emellanåt... det märks att hon vill uppåt, jobbar sig än så länge upp på knä stående iaf... hon älskar att sitta och dansa, alla ljud som kan vara musik dansas till :-)

Joel är i en helt helt underbar ålder, vi har så roligt! Han är inne i en trotsperiod också men när han lyckas trotset åt sidan har han så underbar fantasi, juvligt underbart!

Det är verkligen livet att få vara mamma, lär inte finnas något roligare i hela världen!

Älskar mina ungar och min härliga make :-)


Har inte skrivit på ett tag men det har varit lite ruchigt, skriver nog mer om sådant framöver. Kramis!

RSS 2.0