Lördag Lördag...

Tjenixens!

Idag är lilleman feberfri iaf, skönt, hoppas det inte blommar upp igen, dock lite trött och hängig så något dagis blir det inte, får hjälp av Joels mormor idag :-)

Har lite små sammandragningar idag så jag hoppas de stannar vid det och inte blir så otroligt jobbiga som de kan bli ibland.

Igår käkade vi kasslergratäng med Jordnötter och annanas m.m så himla gott och ris till :-)

Idag ska en vänn som jag inte träffat på länge hälsa på och bjuda på en hemlig meny ;-)
Ska bli roligt att träffas! Det blir ju en tid som går mellan gångerna när man bor på stora avstånd.

Känner att jag befinner mig i drömmarnas värld rätt mycket nu, hoppas det blir verklighet så småningom... den som lever får se.

Jag har världens bästa familj, det vet ni redan men jag ksn tala om det iaf en gång extra!

*LOVE*

Fixning, feber m.m

Igår fick vi otroligt mycket gjort här hemma, min kropp sammarbetade för en gångs skull så jag kunde avsluta ett litet projekt jag påbörjade, annars brukar mina projekt bli halvgjorda och sedan får jag lägga mig för minsta lilla. Micke rensade bokhyllor och dammsög och fixade :-) Så skönt med lite mindre damm och fläckar! Sedan bakade han filmjölkslimpor på hans mammas goda recept, MUMS!

Joel hade dock hög feber igår pga vaccinet han fått, han har feber idag med men lite mindre iaf så den är nog borta snart hoppas jag :-)

Joel har börjat babbla så mkt nu, mycket som går att förstå för alla, ännu mer som nog bara vi nära förstår men har även lyckats med någon tydlig 2 ordsmening ibland :-) Nu är det som sagt inte bara kroppen det är fart på utan även munnen :-)
Idag ska jag försöka ta det väldigt lugnt och bara njuta av livet och vila kroppen :-)
Ska tvätta lite julgardiner iaf om jag orkar då jag vill förbereda så mkt som möjligt om jag är ännu knäppare i kroppen mot slutert och tröttare så är det bara att stryka dem innan uppghägning i december men det är Mickis jobb för klänga på stolar är inte min grej just nu :-D

Gud vad jag längtar tills lillbebben kommer ut elle BeBeee som Joel säger med söt röst ;-)
Men det får nog bli en flicka för pojknamn är inte lika glasklart som tjejnamnen... men vi har några månader kvar att filura ut några fina pojknamn ;-)

Livets under...

Nu är vinterdäcken äntligen på efter besök på verkstad... min älskade bytte däck och när han skulle byta sista däcket så fick han inte bort bulten, han och mammsen min förstörde båda hylsorna på "spärrskaften" ... på däckbytarfirman gick de bet och på verkstan var de det värsta de varit med om i däckbytarväg ... de förstörde diverse redskap, trodde det var fel på svettsen osv men de lyckades få bort däck och fälg utan att behöva förstöra fälgen...  hm... tacka vettja plåtfälg som vi hade på gammbilen...  får se vad verkstaden tar för ett bökigt däckbyte men nu kör vi säkrare iaf än me sommardäck.

Har hälsat på hos Joels mormor idag, det var mysigt att komma iväg en sväng alla tre, Joel har busat med mormor, Anna och Olle och vovva :-) Dessa individer pratas det väldigt ofta om här hemma *skratt*

Tänkte få lite gjort nu men är så förbaskat trött så det blir nog lite vila först.

Nu är man iaf i vecka 30 så 10 veckor kvar ungefär... längtar tills detta är över... ska bli så underbart med 2 små knoddar och att få tillbaka sin kropp och äga den alldeles själv :-)


Sovit dåligt som sjutton

Inatt hr min sömn varit galet dålig... men det brukar ju höra till den här tiden i graviditeten så det är bara att vänja sig, klev upp kvart i fem för inte kunde jag sova inte...  då var det nog med att vrida och vända på sig. Just nu mår jag superilla och är yr så det blir nog ett härligt besök på toan snart för att kasta bort frukosten som man nyligt omsorgsfullt stoppat i sig :-(

Snart dax för julklappshandling inom en snarare framtid eftersom orken lär tryta ännu mer senare när det närmar sig jul. Fetaste julgrisen lär vara jag runt jul :-D Jag hoppas att jag inte blir som när jag väntade Joel för då ville jag inte åka hemifrån alls de sista veckorna... utan bara vara hemma, kände mig komsikt otrygg överallt utom i lägenheten... för tänk om det skulle bli dags och jag var längre bort än hemma när värkarna startade (vad det nu skulle spela för roll, jag skulle ju inte föda hemma) men man kan ju bli lite knäpp när man är havande ;-) Just nu älskar jag att inte vara hemma eftersom jag är hemma så mkt och inte kan göra så mkt men hur det blir i slutändan vet man aldrig.

Tack Frida för att jag får gnälla lite :-)


Vår kära bil är på verkstad för tydligen var bultarna på sista däcket Micke bytte runda så det gick inte att få loss däcket så han och mamms fick snällt byta tillbaka till de andra sommardäcken igen... däckbytarfirman gick bet med så idag befinner den sig på verkstad för att vi ska få bort däcket... i värsta fall år de såga sönder fälgen... idiotiskt med aluminiumfälgar... tacka vet jag plåtfälgar, tur det är de på vinterdäcken!!!

Vilket svammel men jag försöker att låtsas som att jag inte mår illa genom att skriva och distrahera illamåendet lite *skratt*


Livet rullar på :-)

Livet rullar på och jag verkligen längtar till den lilla som växer i magen och stökar och bökar :-)

Känner att det kanske är lite migrän på G här tyvärr men jag hoppas att det bara är en felande misstanke(vilket det troligen inte är) men jag har ingen lust att ligga hela kvällen i sängen med solbrillor på och inte ens kunna kika på TV eller något, men den som lever får se :-D Jag som knappt haft vanlig huvudvärk innan denna graviditet... Migrän är inte roligt, det går knappast inte att beskriva om man inte haft det, jag trodde det var lite starkare huvudvärk som känsliga personer får ibland men den fördomen har jag lätt kastat iväg nu, för nu vet jag... hoppas innerligt att den ger sig efter graviditeten så det är något tillfälligt jag har som så mkt annat denna graviditet.
Ni får snällt stå ut med lite stånk och stön från min sida, jag är glad och positiv nästan jämt så det här är en liten gnällkanal för mig då jag försöker vara go och glad mot min familj och vänner trots alla saker denna mystiska graviditet ställer till med och sätter mig på prov... men jag vet att det kommer något positivt av det i slutänden :-)

Var till barnmorska för några dagar sedan och allt var bra med bebben och mig medicinskt, alla prover var bra och hjärtat tickade som det skulle och det är skönt!!! Bättre att jag har krämpor än att bebben inte mår bra!!!! Snart (om några dagar) är jag i samma vecka som mamma var när jag tittade ut... vecka 30... Mamma fick havandeskapsförgiftning så de var tvugna att plocka ut mig! Men jag överlevde och tacksam är jag för det!!! Hur gärna jag än vill att vi ska vara vid läget när vår lilla skatt tittar ut så hoppas jag innerligt att den inte behöver komma ut förtidigt... då står man hellre ut med krämpor än all oro som man får utstå om ett barn föds mycket förtidigt!

Har sett en fin begagnad syskonvagn... suck... varför ska saker dyka upp när man inte ska köpa... hade inte tänkt ha någon brådska och köpa ännu utan vänta lite... vi får se hur det blir.

Hoppas alla får en kanonfredag!


Vecka 28

Idag går vi in i vecka 28, som vanligt känns det skönt för varje vecka som passerar, längtar efter att få tillbaka min kropp så att den kan tränas upp och rehabiliteras :-) Längtar såklart efter att få träffa vårt underverk där inne i magen med :-)

Mitt humör är på topp idag vilket är så underbart, det känns som att det är den riktiga Frida idag (förutom att jag inte kan ge mig ut i naturen då och njuta av en rask promenad), jag är väll sällan sur och grinig men i det tillstånd jag befinner mig i nu där det handlar mycket om att stå ut och finna sig i situationen att göra så lite som möjligt osv så är det lätt att man blir lite avtrubbad, man lever i någon form av medelläge där man står ut men inte är speciellt överlycklig men försöker hålla humör och mod uppe. Idag känns som en underbar dag och det är så härligt... sedan så är det ju inte alltförlångt kvar till bebben tittar fram, vi har ju Julafton att se fram emot innan det är dags :-D

Lilleman har varit hemma från dagis några dagar för han är inte riktigt piggelin men det är full rulle som vanligt och han har börjat babbla som sjutton, så många ord som ska härmas och testas, nu är det inte bara kroppen som det är full rulle på :-D Han har haft feber, varit snörvlig om vart annat.
Mamma min var hit igår och busade med honom eftersom Micke jobbade och jag inte kan ha hand om honom så bra själv just nu tyvärr. Han tjatar varenda dag om sin Na Na som betyder mormor, hon är världens bästa mormor, ställer alltid upp och älskar verkligen lilleman (inte svårt iof), de har mycket skoj hela tiden, många mormor och Joel upptåg blir det :-) Varje dag undrar Joel om inte Na Na och Vovva ska komma (Magic, hunden), nu kommer hon ju så ofta hon bara kan men det är lite svårt att komma på 2 röda alla gånger *skratt*.

Har äntligen fått något att fokusera på här hemma ett tag, har köpt hundfilmer med en av de hundtränare jag tycker är mkt vettig i sina tankegångar så jag har plöjt igenom några timmar framför tvn, tyvärr är de slut på filmerna nu men jag ska se allt igen så det verkligen sätter sig :-)

Vet ju att det är ett tag till vi ska skaffa hund, först ska bebben ut, jag bli bra i benen och vi ska ha hus osv men det är inte fel att sluka lite intressekunskap så länge. Har ju växt upp med hundar och alltid haft men har ju varit hundlös några år så man kan behöva friska upp minnet och sätta igång lite drömmar vilket är bra för välmåendet så man inte blir alltför rastlös och uttråkad :-)

Hoppas ni får en kanondag idag, det ska jag ha :-D

RSS 2.0