Valborg och mammsens födelsedag!

Idag fyller mammsen min år! Pappsen fyllde år igår han och snurrig som jag är glömde jag gratta honom igår när han ringde, men han ringde bara en snabbis från jobbet och frågade om en sak, han hade ju inte tid att babbla egentloigen så jag glömde bort grattiset... typiskt lilla mig, är alltid lite förvirrad när det gäller bemärkelsedagar, nu när man har 2 små är man knappast mer kvick i hjärnan vad gäller sådana saker... men jag älskar alla nära och kära ändå ;-)

Mammsenm fyller år idag men vi kan inte åka dit, vår bil är inne hos bildoktorn så vi får fira hemma i dag och hälsa på mammsen en annan dag!

Elsa är 3 och en halv månad nu, tiden brakar iväg...

Joel börjar närma sig trotsåldern och har det väldigt jobbigt emellanåt... humöret växlar enormt mellan världens gladaste gopojke till en geléklump som ligger på golvet och gastar när saker inte går hans väg eller så ändrar han sig hela tiden vad han vill göra osv och hans kära föräldrar vägrar följa med i hans svängar och det är inte lätt för lilleman alla gånger men det är ju nu han testar om vi verkligen menar det vi säger så det är bara att stå kvar, det är ju det han blir trygg av, att veta att det går att lita på oss :-) Det är inte lätt men all "trots" innebär ju utveckling, utan den kommer de ju inte framåt.  Han pratar så otroligt mycket just nu, han registrerar allt ;-) och det ska disskuteras! vår gopojke!

Elsa växlar mellan kinkig och glad, hon är en väldig mammagris och väldigt social, vill helst bo inne i en... Micke duger likabra om det inte gäller mat... hon är väldigt olik Joel som bebis, tänk att de är så olika redan från början, underbara personligheter! Joel var aldrig blyg eller kinkig om han hamnade i en okänd famn, han var nöjd att ligga och sprattla på golvet eller var som helst, man behövde inte befinna sig jättenära, han rådde sig själv.

Elsa är ganska mycket kinkig just nu, verkar aldrig mätt nästan några längre stunde... Kanske ätr hon inne i en mjölkökningsperiod då hon behöver suga mycket och ofta, ska in på bvc nått snart för att checka att hon mår gott ändå för säkerhetens skull! Hon vaknar oftare på nätterna nu och sover korta snuttar på dagarna, förutom ibland när hon dunder sover, känns som att hon tar igen det hon missar då i sömn. kan ju även var därför hon är såväldigt närhetsberoende om hon inte är nöjd med maten... hon börjar gasta om man går några meter från filten osv... det ordnar sig nog med det men jag hoppas hon får vara mer nöjd snart!
Hon är såklart glad och sprallig och skrattar emellanåt också gojäntan, hon har alltid varit en ätta fort och kort, dvs ingen långammare, det blir tvärstopp efter bara en stund (trots att hon får rapa) så vill hon sällan äta mycket och länge, då blir det också till att käka oftare, hon blir nog sällan sådär ptoppmätt, bara nöjd för stunden liksom.
Koliken existerar knappt längre iaf, skönt! Nu är det mest lite vanligt magstök ibland.

Vi ska åka på släktträff senare i år på Gotland, ska bli jätteskönt och roligt! Så kul att komma iväg på någon resa, var ett tag sedan nu!

Vi har möblerat om i vår lilla lägenhet så vi fått mer space, så skönt, känns som en mkt större lägenhet nu och mycket trivsammare! Så nu kan vi bo här ett tag till innan vi behöver flytta till större boende :-)

Nä nu är Elsa hungrig, mattanten kommer :-)

Kommentarer
Postat av: Frida - Mamma till Elsa

Härligt med en update :D

2011-04-30 @ 12:20:53
URL: http://allgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0